Primul congres pentru partidul lui Ponta

Noul partid al lui Victor Ponta va avea la sfârşitul acestei săptămâni, pe 20-21 octombrie, primul congres organizat de la înfiinţarea Pro România, până atunci deputatul colindând ţara pentru a discuta cu simpatizanţii săi. Și nu o face singur, ci împreună cu Alin Văcaru, cei doi deputaţi de Gorj fiind la sfârşitul săptămânii trecute la Iaşi, acolo unde sunt în pelerinaj zeci de mii de români la moaştele sfintei Parascheva.

Parlamentarii de Gorj nu s-au dus însă la biserică, ci s-au întâlnit cu colegii de partid, inclusiv cu actualul primar al oraşului, Mihai Chirică, aşa cum, anterior, au mai făcut-o şi în alte oraşe din ţară. Toţi au fost excluşi din PSD după ce partidul a fost preluat de Liviu Dragnea, iar după întâlnirea de la Iaşi, Ponta a spus că îl vede pe Chirică drept un „lider regional” şi „o voce mai puternică pentru Moldova”.

La Congresul de la sfârşitul săptămânii, partidul foştilor pesedişti îşi va desemna şi candidatul la viitoarele alegeri prezidenţiale de anul viitor, până acum Ponta declarând că el nu va mai candida în 2019 împotriva lui Klaus Iohannis. Culmea este că un sondaj dat publicităţii în această perioadă nu pomeneşte nimic despre Pro România, dar, în schimb, îl aduce pe Dacian Cioloş şi partidul său la circa 10% din opţiunile de vot ale românilor, semn că Ponta mai are mult de lucru împreună cu Văcaru pentru a-şi creşte partidul.

Vizualizări: 559

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: