Primul derby al sezonului între FCU Craiova și Universitatea Craiova!

Cele două rivale din Craiova, FCU şi Universitatea, s-au confruntat în premieră la nivel de „sateliţi”, în etapa a 6-a a seriei C7. În incinta bazei echipei lui Adrian Mititelu, spectatorii n-au avut acces la „derby-ul de tineret al Craiovei”, avanpremiera celui al primelor echipe, care va avea loc peste două luni, în primul eşalon.

Înaintea partidei, „sateliţii” celor două rivale erau lipiţi în ierarhie, pe locul 7 Universitatea, cu 6 puncte, iar pe 8 FCU, cu un punct mai puţin.

Nu mai puţin de şapte jucători care au bifat minute şi la prima echipă a lui Adrian Mititelu au trimis gazdele pe teren, printre care şi veteranul portar Sorin Mogoşanu. De partea cealaltă, Universitatea Craiova a aliniat, cu excepţia lui Atanas Trică, neeligibil la nivel european, echipa care va evolua în primul tur al UEFA Youth League, contra lui Partizan Belgrad, peste câteva zile, pe „Ion Oblemenco”.

S-a jucat cu angajament, dar fără durităţi, nelipsind nici ocaziile la cele două porţi. Cele trei goluri ale partidei au fost comasate în trei minute. Cosmin Stana a deschis scorul după un sfert de oră de joc, cu un şut cu stângul din afara careului, care a ajuns în vinclu. Imediat după repunerea mingii de la centru, basarabeanul Blănuţă a fost lansat şi a plasat mingea pe lângă portarul Goga, care a ezitat să părăsească linia porţii. În minutul următor, Ştiinţa II a revenit în avantaj, după o fază colectivă, finalizarea simplă aparţinându-i lui Rareş Tomşa.

Finalul de meci a adus o mică încăierare între jucătorii celor două rivale, după un fault asupra lui Brăşfăleanu, dar conflictul s-a stins rapid, după intervenţia arbitrului şi a oficialilor de pe cele două bănci de rezerve.

Vizualizări: 1,263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: