Primul primar care anunţă majorarea impozitelor şi taxelor locale

Locuitorii comunei Slivileşti nu scapă de majorarea cu 16% a taxelor şi a impozitelor locale, potrivit unui anunţ făcut de primarul Bucurescu. Şi la Târgu Cărbuneşti va fi luată astăzi în discuţie majorarea taxelor locale. În schimb, la Târgu Jiu şi Rovinari, primarii nu vor să pună noi biruri pe sărăcie.

Primarul din Slivileşti Sorin Bucurescu spune că în prima şedinţă de consiliu din acest an va propune un proiect de hotărâre în acest sens. „Începând cu acest an, vom majora taxele şi impozitele cu 16%. În şedinţa de Consiliu Local din această lună vom aproba o hotărâre în acest sens. Am luat această măsură pentru că avem nevoie de bani pentru apă, canal şi gunoi. Nu poţi să stai mereu cu mâna întinsă la Consiliul Judeţean. O majorare de 16% nu este foarte mult, însă îi înţeleg pe oameni pentru că veniturile sunt foarte mici. Şi eu am maşină, tractor, dar n-avem ce face trebuie să ne plătim taxele şi impozitele”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti. Acesta a mai precizat că cei care vor să beneficieze de reduceri la plata impozitelor, fie că plătesc impozitul la casă, maşină sau teren, beneficiază de o reducere de 10% din suma datorată dacă achită până la data de 31 martie 2013.

Toţi săracii din Rovinari sunt scutiţi de taxe locale

Şi primarul din Târgu Cărbuneşti va lua astăzi în discuţie, împreună cu Consiliul Local, majorarea de taxe locale. Mihai Mazilu a explicat că de fapt nu este o majorare, ci o actualizare firească la rata inflaţiei, care se face din trei în trei ani. Mazilu spune că pentru o familie creşterea va fi în medie de 20 de lei pe an, dar pentru primărie aceşti bani ar fi mai mult decât utili.

La Rovinari în schimb, primarul Dorin Filip spune că nu vrea să pună no taxe pe sărăcie. „Eu din 2004 am scutit de impozite toate persoanele care au venituri sub salariul minim pe economie. Am pierdut în felul acesta 10 miliarde de lei pe an, pe hârtie, că practic aceşti oameni nu aveau de unde să plătească şi doar îi înglodam în datorii”, a spus Dorin Filip. Primăria Rovinari are totuşi o situaţie mai bună decât a altor primării, deoarece mineritul şi energia din zonă aduc contribuţii importante la bugetul local.

Nici la Târgu Jiu nu vor fi majorări de impozite şi taxe locale în acest an. „Consiliul local a stabilit încă din noiembrie 2012 că taxele rămân la fel ca în anii trecuţi”, a spus viceprimarul Aurel Popescu.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: