Primul sindicalist care a răspuns provocării lui Bunoaica

Un lider sindical din bazinul carbonifer Mătăsari a răspuns provocării lansate de Nicu Bunoaica, preşedintele Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia, făcându-şi public fluturaşul de salariu. Este vorba de Ion Popescu, preşedintele Sindicatului Renaşterea Jilţ Sud, afiliat la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME), electrician la Cariera Jilţ Sud a CE Oltenia.

Din fluturaş reiese că Popescu are clasa 23 şi un salariu de 2.179 lei. „În urma unor atacuri la persoană, denigrări şi minciuni, preşedintele Renaşterea Jilţ-Sud ţine să-şi asigure pe această cale membrii de sindicat de verticalitate, cinste şi corectitudine, calităţi pe care le cere şi conducătorilor acestei companii, dar şi competitorilor sindicali! Acum, când unitatea noastră, Jilţ-Sud, dispune de 1.552.203 lei, bani ce trebuie folosiţi pentru armonizarea salariilor, se găsesc diverse voci diversioniste să zică pe la colţuri (zvonaci) că preşedintele Renaşterea a fost avansat profesional, că a primit clase de salarizare şi că a lăsat lupta sindicală pe loc secund”, a spus Ion Popescu.

Nicu Bunoaica şi-a postat fişa de salarizare pe facebook prin care a arătat că are clasa 22c. Sindicalistul a susţinut că liderii FNME şi ai Federaţiei Univers au primit clase anul trecut în condiţiile în care le aveau deja peste 50. I-a îndemnat să-şi facă publice fişele de salarizare, însă niciun sindicalist nu a răspuns provocării până acum.

Vizualizări: 2,004

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: