PRM Gorj a anunţat candidaţii la alegerile din iunie

Partidul România Mare (PRM) şi-a anunţat candidaţii la primărie pentru zece localităţi din judeţul Gorj. Preşedintele Dumitru Dascălu spune că până acum au fost stabiliţi candidaţii pentru 56 de localităţi din judeţ, însă nu îi poate anunţa pe toţi pentru că ar putea fi racolaţi de alte partide care nu au cu cine să meargă la alegeri. PRM-iştii au dat exemplul lui Florin Jurebie, care a fost racolat de PNL-işti după ce fusese anunţat drept candidat la primăria Săcelu. Aceştia acuză metodele primitive pe care le adoptă liberalii pentru a câştiga în alegeri.

Deşi şi-au stabilit candidaţi pentru 56 de localităţi, PRM-iştii nu pot să dea foarte multe nume de teamă să nu le fie furaţi oamenii de diferite formațiuni politice din Gorj. Aceştia l-au anunţat pe Constantin Fuiorea, candidatul PRM la primăria Peştişani, fost consilier pe listele PNG, pe Nicolae Paicu, ce va candida la primăria Teleşti, la Văgiuleşti va participa Constantin Băltăreţu, la Glogova Sergiu Manolescu, consilier local pe listele PSD-ului, la Baia de Fier candidează Aron Pâșcu, la Bengești-Ciocadia Ovidiu Dănăcică, la Cătunele pe Constantin Ciobanu, la Bumbești Pițic pe Constantin Călugăru, iar candidatul PRM la Bolboși este Gheorghe Știoclei. La Turceni va fi anunţat săptămâna viitoare un candidat de forță căruia nu îi e frică de nimeni, așa cum afirmă Dumitru Dascălu. ”Sunt oameni care ne-au rugat să nu le facem publice numele pentru că sunt stresați de celelalte formațiuni politice care nu au candidați. Am finalizat discuțiile cu candidații noștri în 56 de localități. Urmează ca în perioada următoare să finalizăm discuțiile și în restul localităților, ca pe data de 31 martie să prezentăm candidații la fiecare primărie. Sunt localități unde purtăm discuții cu trei personalități”, se laudă PRM-iștii.

Acuză PNL-ul că le fură candidaţii

PRM-iștii sunt supărați pe PNL-iști, pe care îi acuză că l-au furat pe Florin Jurebie, pe care îl anunțaseră drept candidat la primăria Săcelu.  ”Acest partid recurge la cele mai primitive metode. A racolat candidații altor formațiuni politice, a reușit să-i spună nu știu ce povești ca să-l determine să se orienteze către această formațiune fără niciun viitor politic în Gorj. Acest partid la ora actuală trăiește din osânza lăsată de domnul Morega. Dacă nu ar fi USL-ul și ar candida separat PNL-ul nu ar lua 5% în Gorj. Singura lor preocupare este să citească presa, să vadă ce candidați mai anunță PRM ca să se ducă buluc la ușa oamenilor”,  afirmă Dumitru Dascălu. Chiar și așa, în lupta cu Ion Voica  Florin Jurebie ar fi câștigat primăria Săcelu numai dacă ar fi candidat din partea PRM.

”Singurii lor candidaţi sunt primarii pe care îi au de patru ani. În rest aleargă după candidaţii pe care îi anunţă PRM. Florin Jurebie putea ajunge primar în Săcelu numai din partea PRM. Toată lumea îl ştie ca reprezentant al PRM din luna ianuarie 2005, când a semnat adeziunea. E singura lor posibilitate de a-l da jos pe domnul Voica. Vom avea candidat de forţă în Săcelu. S-ar putea să nu avem șansă la primar, dar cu siguranţă vom avea consilieri locali necesari pentru a impune programul PRM în consiliul local de la Săcelu”, este de părere Dascălu.

Au făcut alianţă, dar nu ştiu cu cine

Peremiştii gorjeni sunt pe lângă în ceea ce priveşte alianţa preşedintelui Corneliu Vadim Tudor cu PNG-ul lui Gigi Becali. Aceştia habar nu aveau cine este preşedintele PNG Gorj, Ion Paliță sau Vili Pasăre, fiind salvaţi de un membru racolat dintre penegiști, care i-a lămurit pe noii şefi cine conduce partidul. ”Președintele PNG Gorj este domnul Paliță sau Vili Pasăre. Noi am colaborat bine cu ei. Au avut schimbări de la alegeri și am putea să-l dăm pe unul și să nu mai fie. Eu am vorbit și cu Vili Pasăre, am încercat să luăm legătura și cu Ion Paliță, dar nu am reușit”, afirmă Dumitru Dascălu. Vor pune însă întrebări în cursul acestei zile, când se vor întâlni cu liderii acestei formațiuni. ”Nu știm ce electorat are PNG-ul în Gorj, dar avem suficient timp să vorbim. Nu cunoaștem structura Biroului de conducere al filialei județene Gorj al PNG. Mâine (n.red. azi) probabil o să-i cunoaștem, o să purtăm discuții și o să le punem întrebări, ce filiale locale, ce electorat au, ce membri au. Nu cunoaștem structura unei formațiuni, dar o vom cunoaște foarte bine. Important este că au un electorat bun în județul Gorj”, afirmă Dumitru Dascălu.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: