53 de candidaţi au primit binecuvântarea USL

Uniunea Social Liberală a stabilit ieri candidaţii la funcţiile de primar în 53 din cele 70 de localităţi din Gorj. Dintre primarii în funcţie, PSD a renunţat la cel din Fărcăşeşti, care este arestat, şi la cel din Vladimir, care se consideră prea bătrân pentru un nou mandat. Liberalii ar putea renunţa şi ei la actualul primar din Muşeteşti, iar conservatorii la singurul lor primar actual, cel de la Novaci.

Zeci de candidaţi ai USL Gorj au primit binecuvântarea liderilor, pentru a intra în cursa electorală din 10 iunie. PSD a stabilit 33 din cei 35 de candidaţi la care are dreptul în localităţile unde are deja primari. Pesediştii nu au găsit încă un înlocuitor pentru primarul din Fărcăşeşti, Constantin Pîrvulescu, aflat în arest de anul trecut. Un alt primar în funcţie pentru care se caută înlocuitor este Aurel Băcanu Vladimirescu din Vladimir, care vrea îşi pună ginerele candidat.

Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, a explicat că primarul din Vladimir are 68 de ani şi nu îşi mai doreşte un nou mandat „Este o variantă să fie susţinut ginerele dumnealui”, a declarat Cârciumaru. În afară de cele 35 de localităţi unde are primari, Partidului Social Democrat îi mai revin în Gorj alte cinci localităţi: Ţicleni, Bălăneşti, Arcani, Ioneşti, şi Dragoteşti. În ultimele două localităţi se negociază cu primarii în funcţie, dar aceştia nu au fost prezenţi la şedinţa USL de ieri.

PC îşi primeşte porţia de candidaţi

Liberalii au propus 20 de candidaturi. Surse din partid susţin că PNL va renunţa la Tiberiu Ciobea, primarul din Muşeteşti. Acesta a confirmat că nu a fost invitat la şedinţa de ieri, dar nu i s-a comunicat că nu mai este susţinut de partid.

De asemenea, conservatorii ar putea primii trei localităţi în care să pună candidaţi la primărie. Este vorba de Cătunele, Dăneşti şi Samarineşti. Liberalii aşteaptă răspunsul conservatorilor la această propunere. Interesant este că PNL anunţase deja candidatul pentru Dăneşti în persoana lui Alexandru Lupulescu, iar acum localitatea le este oferită pe tavă conservatorilor. Oricum nu ar fi primul candidat anunţat de liberali şi apoi retras, în aceeaşi situaţie fiind Elena Bobic, retrasă din cursa pentru Primăria Licurici.

Liderii din PC Gorj care au fost ieri la negocierile purtate cu Dian Popescu nu sunt mulţumiţi de ofertă. „Ne-am dus la discuţii ca să avem de unde pleca. N-am avut niciun cuvânt de spus în faţa domnului Dian Popescu”, a declarat vicepreşedintele PC Gorj, Gheorghe Milea, convins că PC nu poate câştiga niciuna din cele trei localităţi. „Negocierile s-au încheiat aici. Atât am posibilitatea legală şi politică de a oferi Partidului Conservator. Este vorba despre primăriile: Samarineşti, Dăneşti şi Cătunele, plus câte un post de consilier local în toate cele 70 de localităţi. Legat de pretenţiile conservatorilor de a obţine posturi de viceprimari sau de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean nu pot să le promit absolut nimic pentru că acestea se obţin în urma voturilor consilierilor”, a declarat Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj.

Preşedintele PC Gorj Ilie Petrescu nu a fost la negocierile cu liberalii, semn că zvonurile privind un „transfer” al lui la Partidul Poporului au o sămânţă de adevăr.

TRANSFERURI

Viceprimarul democrat-liberal din Turburea, Toma Stamatoiu, a anunţat ieri că va candida la primărie din partea PNL, fiind nemulţumit de primarul PDL Ion Bârcă. Fostul viceprimar PNG din Urdari, Bebe Tauru, va fi de asemenea candidatul PNL la primărie. Şi viceprimarul din Bărbăteşti, Adrian Mangu, va încerca să îi ia locul actualului primar.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: