Primarii PDL îl cer pe Manţog. Ruşeţ spune NU!

Democrat-liberalii gorjeni au votat sâmbătă să meargă pe liste separate la alegeri, sub sigla şi culoarea PDL, deşi cu două săptămâni înainte votaseră pentru alianţă cu alte partide. Votul a fost dat în unanimitate, dar la presiunea preşedintelui Ion Ruşeţ, care le-a spus că este singura variantă pe care el o agreează. Primarul din Cătunele, poate singurul primar pedelist de nebătut la alegerile din vară, a cerut readucerea lui Ionel Manţog la PDL, pentru a sprijini campania. Surse din partid susţin că Ruşeţ s-a opus, sub motivaţia că Manţog îşi doreşte ca PDL să aibă în 2012 rezultate mai proaste decât a obţinut în 2008 sub conducerea lui. Manţog crede că actualul lider caută justificări şi spune că rezultatul PDL depinde de PDL, nu de dorinţele lui.

Pedeliştii nici nu-l vor, dar nici nu-l lasă pe Ionel Manţog. Chiar dacă, cel puţin declarativ, Manţog s-a pus la dispoziţia PDL, conducerea partidului nu a făcut un pas spre acesta.

Votul de sâmbătă, acela de a candida sub sigla PDL, le-a deschis ochii primarilor care sunt conştienţi că au nevoie de o campanie serioasă. Primarul Florinel Ţuilă a îndrăznit să solicite revenirea lui Manţog pentru coordonarea campaniei. Ţuilă a confirmat solicitarea, dar nu a dorit să comenteze răspunsul preşedintelui PDL. „Este adevărat. Am propus direct în şedinţă, a fost mai mult ca o rugăminte să-l cheme pe dl Manţog la partid, să-i propună să se ocupe de campania electorală pentru că sunt sigur că ne-ar putea ajuta“, a declarat Ţuilă, care însă nu a vrut să spună şi ce răspuns a primit de la preşedintele partidului.

Primarii îl vor pe Manţog

Mai multe surse din partid susţin că Ion Ruşeţ a fost deranjat de cererea lui Ţuilă privind revenirea lui Manţog. Ruşeţ le-a spus pedeliştilor că Manţog este deja la UNPR şi că are acum scopul ca PDL să obţină rezultate mai proaste decât a reuşit el în 2008.

Oficial, nimeni nu a dorit să comenteze poziţia lui Ruşeţ, dar primarii spun că au nevoie de fostul lor lider. „Este adevărat că domnul Ţuilă a propus, chiar în discursul dumnealui. Domnul preşedinte Ion Ruşeţ a spus că totul depinde de domnul Manţog“, a spus primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Şi primarul din Turburea, Ion Bârcă, doreşte revenirea lui Manţog. „Domnul Ruşeţ a dat un răspuns vag. Nici da, nici nu. Majoritatea primarilor cere ca domnul Manţog să revină. Ar fi un sprijin în campania electorală“, a explicat Bîrcă.

Manţog: Nu l-am autorizat pe Ruşeţ să vorbească în numele meu

Ionel Manţog a dat ieri o replică celor spuse sâmbătă de Ion Ruşeţ la partid: „Într-o discuţie telefonică avută joi cu domnul Ruşeţ am stabilit că mă va căuta vineri pentru a discuta înaintea şedinţei de sâmbătă. Nu m-a căutat nici înainte de şedinţă, nici până astăzi (n.r. – duminică). Chiar dacă rezultatul din 2008 a fost obţinut în condiţiile în care membrii marcanţi ai PDL erau pur şi simplu prigoniţi, cu contractele de muncă desfăcute, având povara unor dosare penale nemeritate, toţi ştim că filiala Gorj a PDL nu va mai obţine aceste rezultate. Dorinţa mea este ca PDL să obţină mai mult decât spun astăzi sondajele pe care domnul Ruşeţ le ştie şi să rămână în funcţie primarii a căror victorie nu este sigură. Probabil că trebuie făcut ceva în acest sens. Oricum, nu va exista nici un motiv ca domnul Ruşeţ să-şi poată justifica eventual rezultatele prin dorinţele, acţiunile sau comportamentul meu. Cred că era mult mai simplu să fiu invitat la Colegiul Director Judeţean pentru că, aşa cum am mai spus, nu l-am autorizat pe domnul Ruşeţ să le vorbească colegilor în numele meu”.

Ţuilă: “În PDL Gorj sunt foarte multe blaturi”

Florinel Ţuilă, primarul comunei Cătunele, crede că PDL Gorj va pierde consiliile locale din cauza blaturile făcute în interese personale. “Ăsta e trendul în Gorj. În Organizaţia Judeţeană a PDL sunt făcute foarte multe blaturi în interese personale. Pentru că nu avem un partid unit, suntem dezorientaţi, iar oamenii vor fi şi ei la fel, la alegeri. Practic, nu ne-am fixat oamenii potenţiali pentru a putea învinge”, a declarat Florinel Ţuilă.

Primarul este sigur că va câştiga alegerile deoarece locuitorii din Cătunele vor vota omul şi nu partidul. Acesta a mai precizat că nu va crede în nici un sondaj în care rezultatele vor arăta pentru el personal mai puţin de 90% din voturi. Edilul local recomandă membrilor PDL care au obţinut anumite funcţii datorită partidului să-şi asume responsabilitatea şi să demisioneze în cazul în care se vor pierde alegerile. “Toţi cei care sunt membrii PDL şi beneficiază de anumite funcţii datorită partidului trebuie să-şi asume responsabilitatea, iar dacă se vor pierde alegerile, fiecare să demisioneze din toate funcţiile deţinute, inclusiv din cea de membru”, le-a recomandat Ţuilă, colegilor de partid.

Un sondaj realizat de PNL la Cătunele îl creditează pe Ţuilă cu peste 80% din intenţia de vot.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: