ProAuto, exclusă de la negocierile pentru repararea ambulanţelor

Salvările care intervin zilnic pentru a-i ajuta pe gorjenii care au probleme de sănătate vor fi reparate toamna aceasta la firme care nu sunt din Târgu Jiu, ci doar au reprezentanţe aici. Până acum acestea au avut service-ul asigurat la Pro Auto SRL, o societate cu capital local, care însă nu mai este chemată la negocierile directe pe care Stația Județeană de Ambulanță le organizează mâine. Directorul Marinică Niculescu spune că firma respectivă este în insolvență și, în plus, a contestat ultima licitație pe care Ambulanța a organizat-o și, conform legislației, nu poate să o cheme la negocieri directe, ci doar să participe la viitoarele licitații ce vor fi organizate pentru contractul anului viitor.

Niculescu spune că varianta negocierii directe cu reprezentanțele unor constructori internaționali de autoturisme reprezintă o „soluție de avarie”, firma care va semna contractul urmând să asigure service-ul pentru o perioadă limitată, circa două luni, până la organizarea unei noi licitații, valoarea contractului fiind sub 100.000 de euro. Administratorul de la Pro Auto, Adrian Cotigă, susține însă că la negocierile de mâine nu au fost chemate  toate reprezentanțele auto care există în oraș, el menționând că a practicat manoperă zero la contractul pe care l-a derulat cu Ambulanța tocmai pentru a putea duce contractul la bun sfârșit și pentru a face față concurenței de pe piață.

„Eu știu că participă la negocierile de vineri cei de la Honda, de la Nurvil, Peugeot și Ford, dar nu și cei de la Renault. Pe ei de ce nu i-au chemat că și ei au reprezentanță în oraș? Care au fost criteriile? Eu sunt o firmă locală, în care am investit un milion de euro pentru a crea 20 de locuri de muncă. Derulam contractul și taxele și impozitele le plăteam aici, nu la Craiova, nu la Vâlcea sau mai știu eu pe unde. La licitația din luna mai ni s-au pus tot felul de piedici, s-au cerut tot felul de lucruri doar pentru a renunța probabil la a mai participa și am reușit să câștigăm chiar și așa. Acum avem curtea plină de ambulanțe pe care le reparam cu manoperă zero. Reprezentanțele nu vor avea niciodată o astfel de sumă. Vor practica prețuri mai mari, pentru că, la licitație, de asta au și pierdut în fața noastră, dar prin negociere directă vor lua niște bani care vor ieși din județ în cele din urmă, iar treaba asta nu pare să o vadă nimeni”, spune reprezentantul de la Pro Auto.

ambulanteeee

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: