Sute de audieri în dosarul „Mafia Cărbunelui”

Cel puţin 200 de persoane au fost sau vor fi citate pentru audieri la sediul din Târgu Jiu al Direcţiei Generale Anticorupţie în dosarul ce vizează furturile de cărbune din zonele Turceni şi Rovinari, furturi realizate cu ajutorul indirect al poliţiştilor corupţi.

Persoanele citate la DGA Gorj sunt în cele mai multe cazuri unele care au cumpărat cărbune de la hoţi, oamenii neştiind provenienţa exactă a mărfii lor, deşi fenomenul furturilor de lignit e bine cunoscut. Ofiţerii DGA care au instrumentat dosarul i-au filat pe hoţi şi pe transportatori până în momentul vânzării mărfii, acum cei care au dat bani pentru cărbune furat fiind şi ei luaţi la întrebări.

Audierile au loc în contextul în care mai mulţi poliţişti sunt cercetaţi în dosarul respectiv, câţiva dintre ei ajungând în spatele gratiilor după descinderile de amploare ce au avut loc la începutul acestei luni. Fraţii Gheorghe şi Nicolae Milodin, Ştefan Găman şi Constantin Manolache sunt agenţii care au ajuns după gratii, mandate primind şi afaceriştii Vasile Geani Butură şi Constantin Claudiu Boboc, după cum relatează adevărul.ro. 

Coincidenţă sau nu, dar Vasile Geani Butură mai are pe rolul instanţelor un dosar pentru că l-ar fi bătut pe Ion Curelea Negomireanu, în timp ce Boboc a fost la un pas de a fi trimis în judecată pentru evaziune fiscală. La un moment dat, anul trecut, judecătorii au dispus redeschiderea urmării penale faţă de Boboc, însă probele de la dosar par să fi fost insuficiente, procurorii neluând o asemenea decizie. În urmă cu 12 ani numele lui Constantin Claudiu Boboc figura într-un dosar penal întocmit la vremea respectivă de procurori pentru acuzaţiile de furt calificat şi dare de mită, bărbatul fiind acuzat că ar fi dat o şpagă de 5 milioane de lei vechi pentru a fura dintr-un depozit marfă de 240 de milioane de lei vechi, cazul fiind discutat la acel moment şi în faimoasa Comisie Anticorupţie ce funcţiona la nivel de judeţ.

Interceptat când se lăuda că „are spate”

La descinderile ce au avut loc la începutul lunii, mascaţii au găsit acasă la Boboc vreo câteva zeci de mii de lei, bani pe care bărbatul a trebuit să îi justifice, el fiind suspectat de implicare în ”Mafia Cărbunelui”. În dosarul respectiv, în interceptări, Boboc este unul dintre cei care se lăuda că are „spate”, fiind sigur că printre clienţii săi se află persoane importante inclusiv de la nivel de judeţ. El nu ezita să se laude la poliţişti că alţi oameni ai legii, ofiţeri MAI, ar fi apelat la serviciile sale pentru a le procura cărbune, bărbatul fiind sigur că nu va fi vreodată cercetat.

„Bă băiatul meu, ăi după ăl mare. Deci, e al doilea pe Gorj, dacă m-ar opri şi ăl de la poliţie. Hai de mine! Ce mi-aş dori să mă oprească ăla, adică el mi-a zis: <>. Dacă îi spun unde mă opresc, unde mă duc, le tremură picioarele!”, se arată în stenogramele unor înregistrări de la dosar. Într-o altă discuţie, Boboc plusa: “Păi, fii atent cât de proastă e Poliţia Română! Vezi!...Eu...Eu mă duc şi descarc la <>, al doilea pe Gorj după Caragea (n.r. comandant al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj la acel moment) şi mă întorc înapoi”, se mai arată în documentele de la dosar, preluate de adevărul.ro.

perche_rov_hoti_carb_11

Vizualizări: 334

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: