Averea unor medici gorjeni, confiscată

Decizie fără precedent a magistraţilor Curţii de Apel Craiova, care au decis ieri confiscarea unei sume importante de bani de la doi vestiţi medici gorjeni, soțși soție, ambii implicați în dosare penale ce au legătură cu fapte de corupție. Soţii Dana şi Cristinel Vodislav trebuie să returneze statului o sumă de bani, după ce Agenţia Naţională pentru Integritate a stabilit că averea acumulată este mai mare decât veniturile declarate.

În urma anchetelor penale în care au fost implicați Dana Maria Vodislav și Cristinel Spiridon Vodislav, Agenția Națională de Integritate a trecut la verificarea averii acestora, concluziile inspectorilor nefiindu-le deloc favorabile celor doi.  „În perioada 21 mai 2007 - 31 decembrie 2012, Vodislav Dana Maria a realizat venituri salariale în cuantum de 1.448.785,07 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 2.559.852,79 Lei (din care, 1.708.952,79 lei reprezintă depuneri numerar în conturile bancare, retrageri numerar, achiziţie imobil, iar 850.900 lei reprezintă suma ridicată în urma percheziției domiciliare efectuate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția de Urmărire Penală și Criminalistică). Astfel, a rezultat o diferență nejustificată, în cuantum de 1.111.067,72 Lei (aprox. 252.515 Euro)”,arată Agenția Națională de Integritate într-un comunicat de presă de anul trecut.

Soții Vodislav au contestat decizia inspectorilor ANI și au apelat la Justiție pentru a-și căuta dreptatea, primul verdict dat de instanțele de judecată în acest proces nefiindu-le deloc favorabil. Curtea de Apel Craiova a admis raportul inspectorilor de integritate și a dispus confiscarea unei sume destul de mari din averea considerată ca fiind obținută nelegal. „Admite sesizarea formulată de petenta Agenţia Naţională de Integritate. Constată că intimaţii cercetaţi au dobândit în mod nejustificat suma de 68.492,32 lei. Confiscă de la cercetaţii intimaţi această sumă. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare pentru părţi şi pentru procuror”, se arată în sentința Curții de Apel Craiova.

În prezent soții Vodislav mai au și alte probleme în Justiție, Dana Maria Vodislav fiind deja condamnată cu suspendare pentru 2 ani de închisoare într-un dosar de luare de mită, soțul său fiind judecat de ani buni la București pentru că ar fi vândut la suprapreț, contra unor spăgi, sterilete scumpe Ministerului Sănătății, până acum instanțele care s-au pronunțat în dosarul său nedând vreo condamnare a acestuia. Dana Maria Vodislav așteaptă, în schimb, o sentință și în dosarul ”Mafiei Permiselor” în care este cap de afiș și în care este judecată la Tribunalul Gorj alături de alți medici din județ.

vodislav_arh_20_apr_2011

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: