Problema deșeurilor din Gorj, aruncată în curtea primarilor

Situație tot mai complicată în județul Gorj. Oamenii stau cu gunoiul la poartă și asta pentru că operatorul de salubritate nu ridică deșeurile din tomberoane. Problema persistă de câteva zile bune, fiind afectate mai multe localități din județ, însă autoritățile nu cedează în războiul deșeurilor. Garda de Mediu Gorj a amendat firma Supercom cu suma de 30.000 de lei, tocmai pentru că nu a asigurat ridicarea deșeurilor la Roșia de Amaradia.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare Gorj (ADIS), organism din care fac parte aproape toate primăriile din județ, a încheiat un contract cu operatorul de salubritate Supercom. Președintele ADIS, Dorin Tașcău, spune că operatorul trebuie să-si facă treaba în continuare. În privința majorării tarifelor, edilii sunt cei care trebuie să poarte negocieri cu operatorul de salubritate, mai spune Tașcău.

”Am avut discuții cu membri ADIS, iar Supercom are obligația în continuare să ridice gunoiul din localitățile respective. Singura problemă este legată de preț, având în vedere că gunoiul nu mai este depozitat la Târgu Jiu, ci la Severin, sunt alte condiții de preț. Am vorbit cu primarii ca fiecare dintre ei să se înțeleagă cu Supercom, cu care are au contract. Dacă în acel contract sunt trecute anumite condiții, ele trebuie respectate de ambele părți”, a spus Dorin Tașcău.

Tașcău spune că majorarea tarifelor se impune pentru că deșeurile sunt transportate în alt județ, iar costurile sunt mai mari. ”Supercom ia gunoaiele, dar noi trebuie să le indicăm unde. Când erau duse la Târgu Jiu, tarifele erau altele, dar când ele sunt duse la o distanță mult mai mare, apar niște probleme. Aceste disfuncționalități trebuie rezolvate la nivelul fiecărei comune. Eu nu pot să solicit mărirea de tarife și nici nu o să o fac”, a mai spus vicepreședintele CJ Gorj.

S-a ajuns în această situație după ce Agenția Națională de Mediu a închis depozitul de deșeuri de la Târgu Jiu, iar singura soluție pentru ca Gorjul să nu devină un focar de infecție este ca gunoaiele să fie transportate la Severin.

Vizualizări: 1,515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: