„Problema Pîrvulescu”, pe ordinea de zi la CS Pandurii

Conducerea CS Pandurii trebuie să se hotărască în această săptămână cum va gestiona problema declanşată de acţionari prin suspendarea lui Eugen Pîrvulescu, fostul preşedinte al pandurilor, acuzat de blat. Pe 29 iulie expiră termenul de trei luni solicitat de Pandurii pentru a face o anchetă internă. Din informaţiile de până acum, Pandurii nu a putut demonstra blatul la meciul cu U Cluj. Pîrvulescu declara că va acţiona Pandurii în judecată pentru că i-a afectat imaginea.

În urmă cu trei luni, liderii PSD de la Gorj, acţionari la CS Pandurii, au luat o decizie unică în lumea sportului: suspendarea preşedintelui clubului deoarece ar fi trucat un meci. În apărarea lor, în decizia AGA, acţionarii au scris şi patru titluri din presă, în care se vorbea de un posibil blat între Pandurii şi U Cluj. Cele patru titluri din presă i-au făcut pe acţionari să decidă revocarea lui Pîrvulescu din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi să-i suspende contractul de muncă pe trei luni. CS Pandurii a avut în această perioadă două întâlniri cu Eugen Pîrvulescu sau cu avocaţii acestuia, şedinţe la care clubul nu a putut demonstra acuzaţiile făcute. Pe de altă parte, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, declara că, orice ar fi, Pîrvulescu nu mai are ce căuta la Pandurii. În plus, după ce hotărârea a apărut în presă, rând pe rând acţionarii declarau că ei nu cred că a fost blat, dar că vor să elimine orice suspiciune. Pîrvulescu are contract pe perioadă nedeterminată astfel că încheierea colaborării cu el va fi extrem de costisitoare.

BLAT

Un caz similar a fost discutat în spaţiul public. Recent, acţionarul majoritar al Dinamo, Ionuţ Negoiţă, l-a acuzat pe jucătorul Cosmin Bărboianu că nu şi-a apărat şansele într-un meci cu Steaua. Acuzaţia l-a costat pe Negoiţă o suspendare de opt luni şi o penalitate de 50.000 de lei. Diferenţa este că acţionarii de la Târgu Jiu ştiu alte metode de a face blat pe teren pentru că susţineau că Pîrvulescu a trucat meciul fără ştiinţa jucătorilor. 

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: