Probleme cu plata însoţitorilor persoanelor cu handicap

Însoţitorii persoanelor cu handicap din comuna gorjeană Bumbeşti Piţic nu şi-au primit indemnizaţia. Beneficiarii acestui sprijin nu înţeleg de ce primăria nu face plata atâta timp cât banii sunt alocaţi din bugetul statului, nu din bugetul local. Autorităţile locale admit că au întârziat efectuarea acestor plăţi şi dau vina pe... proceduri.

Şase însoţitori ai persoanelor cu handicap aşteaptă ca Primăria Bumbeşti Piţic să le vireze sumele aferente indemnizaţiilor. Printre aceştia se numără şi Gheorghe Lungu, din comuna Teleşti, care o are în grijă pe mama sa în vârstă de 80 de ani, din Bumbeşti Piţic. Bătrâna este internată în prezent la un azil de bătrâni din Târgu Jiu, iar numai costurile pentru cazare se ridică lunar la 1.700 de lei lunar. Bărbatul spune că nu a reuşit să plătească azilul pentru mama sa, pentru că nu a primit indemnizaţia de la primărie. „Mama are handicap de gradul 1, cu însoţitor, cu asistent personal, iar eu sunt reprezentantul legal. Banii care îi dă primăria, eu îi virez la azilul de bătrâni. În luna septembrie, am primit cu 200 de lei mai puţin, iar acum primăria nu ne-a dat un leu. Am întrebat la primărie, spun că nu au bani, dar aceştia sunt bani care se acordă de la bugetul de stat. Pe mine mă afectează. Sunt pensionar şi depind de banii aceştia ca să pot plăti azilul. Ar trebui să primesc 1.170 lei. Acum va trebui să dau pensia mea, încă n-am plătit azilul. Am fost pe la Asistenţa Socială, au zis că nu se bagă, că e bucătăria lor”, a spus Gheorghe Lungu.

Autorităţile locale din Bumbeşti Piţic spun că vor rezolva problema în cel mai scurt timp. „O să ia banii săptămâna viitoare. Până am mutat banii dintr-un cont în altul, s-a întârziat. Nu e ca la patron, să iei banii dintr-un buzunar şi să-i muţi în altul. Nu e o problemă de bani, se vor lua. Nici nu se pune problema”, a declarat Michy Nioaţă, primarul comunei Bumbeşti Piţic.

Vizualizări: 465

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: