Rânca, sufocată de gunoaie. „Ne batem joc”

Luis Popa, şeful din Consiliul Judeţean Gorj responsabil cu managementul deşeurilor la nivel de judeţ, a organizat acum două săptămâni o acţiune de ecologizare a zonei Rânca, iar miercuri a repetat operaţiunea. La finalul zilei, peste 100 de saci erau plini ochi cu gunoaie aruncate la întâmplare.

„Cu două săptămâni în urmă am avut o acţiune de ecologizare aici, dar când am văzut ce volum de muncă este, am stabilit să revenim pentru că avem aici o zonă deosebit de frumoasă şi, în loc s-o promovăm, ne batem joc de ea. Am mobilizat şi primăriile din Novaci şi Baia de Fier, care s-au implicat în acţiunea noastră. Ne-au promis că ne vor ajuta cu coşuleţe stradale şi containere. Le-am spus că, în caz contrar, sunt dispus să mă duc la Garda de Mediu pentru a le aduce la cunoştinţă aceste lucruri. Repet, este o zonă mult prea frumoasă pentru a ne bate joc de ea. Am strâns peste 100 de saci de gunoi, am montat coşuleţe stradale şi europubele. Va fi o întâlnire cu autorităţile locale în perioada următoare, pentru a stabili ce avem de făcut pentru viitor”, a menţionat Luis Popa.

Aşa se face că după ani de zile în care cabanierii au tot strigat că au nevoie şi la Rânca măcar de coşuri de gunoi care să fie amplasate pe traseele frecventate de turişti, miercuri s-a întâmplat „minunea”. Coşurile stradale inscripţionate „Primăria Baia de Fier” au fost aduse şi montate în diverse locuri din staţiune.

Cabanierii îşi fac deja planuri pentru turiştii pe care îi vor caza luna viitoare aici şi aşteaptă ca primarii din Novaci şi Baia de Fier să rezolve şi restul problemelor care sunt în staţiune şi ţin de administraţiile locale. E vorba de asfaltarea străzilor, de amenajarea unor trotuare, a unor locuri de joacă, de amplasarea unor băncuţe şi, nu în cele din urmă, de iluminatul stradal ornamental cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Vizualizări: 371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: