Povestea unui gorjean ar putea schimba legile din România

Povestea lui Robert Gavrilescu, gorjeanul care a anunţat pe pagina de socializare că va pune punct unei cariere artistice de 24 de ani, pentru a nu-şi pierde indemnizaţia de invaliditate, i-a sensibilizat pe politicieni. Aceştia anunţă că vor face demersuri pentru ca astfel de persoane să poată avea venituri fără teama că îşi vor pierde ajutorul de la stat.

Robert Gavrilescu primeşte o indemnizaţie de invaliditate gradul I de 640 de lei. Îşi completa veniturile cântând la orgă la evenimentele unde era invitat. După 24 de ani, va renunţa la cariera artistică. „Dragii mei, din cauza unor probleme medicale, dar şi deciziei ANAF care doreşte să facă «curăţenie» în lumea lăutarilor, am decis să pun punct unei cariere de 24 de ani în domeniul muzical. Din păcate, în România o persoană cu indemnizaţie de invaliditate gradul 1 nu poate cumula pensie cu alte venituri, acest privilegiu îl au doar domnii guvernanţi. Sunt pus în situaţia să aleg între pensia de 640 şi alte venituri... Am ales pensia”, a scris artistul pe pagina de socializare.

Preşedintele USR Gorj, Radu Miruţă, a anunţat că a luat legătura cu deputatul Cosette Chichirău, care va căuta soluţii pentru corectarea legislaţiei.

La rândul lui, preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a spus că sunt 800.000 de persoane cu dizabilităţi în România, cărora nu le poate fi îngrădit dreptul la muncă. „Este necesar ca această prevedere din Codul Fiscal să fie adaptată astfel încât aceşti oameni să nu piardă indemnizaţia şi voi căuta o soluţie, împreună cu colegii mei”, a spus deputatul, precizând că are programată luni o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, cu care va aborda şi această problemă.

Vizualizări: 985

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: