Locuri de muncă la cules de mazăre

Gorjenii care nu au un loc de muncă şi vor să lucreze peste hotare pot opta pentru unul dintre cele 200 de job-uri puse la bătaie de un angajator din Danemarca. Acesta caută persoane care să muncească în agricultură, la cules de mazăre.

Dintre cele două sute de posturi, jumătate sunt pentru Portugalia. Personalul recrutat va munci într-o fermă cu lucrători din diverse ţări. Angajatorul deţine în Portugalia o filială a firmei daneze Greenpeas. Durata contractului pentru Danemarca este iunie-octombrie 2019, iar programul de lucru este de 30-40 ore, 6 zile pe săptămână. În Portugalia, activitatea se va derula în perioada martie-iunie 2019, programul de lucru fiind similar cu cel din Danemarca. În Danemarca, cazarea se face în rulote, iar în camping salariaţii beneficiază de bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu duşuri, maşini de spălat, internet wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător este de 8 euro/zi şi acoperă inclusiv gazul, apa şi electricitatea. Transportul dus-întors România-Danemarca este în sarcina lucrătorului.

Pentru Portugalia, cazarea se face în case echipate cu toate utilităţile. Taxa de cazare este de 100-120 euro/lună, incluzând consumul sau utilităţile. Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului. Atât în Danemarca, cât şi în Portugalia, plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă, în lădiţe, caserole cu gramaj specific.

Posturile sunt disponibile prin intermediul Eures, reţeaua europeană de ocupare a forţei de muncă. „Candidaţii trebuie să trimită un CV model Europass, în limba română sau engleză, cu poză inclusă, pe adresa de e-mail: [email protected]”, a declarat Diana Văduva, consilier Eures în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Termenul limită de trimitere a CV-ului este 10 decembrie.

Vizualizări: 427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: