Probleme descoperite la Secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean

Seria controalelor demarate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj nu au ocolit nici Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Tg-Jiu. Cum era de aşteptat, problemele nu au întârziat nici aici să apară. Neregulile cele mai grave au fost găsite în secţia de oftalmologie, unde cadrele medicale nu trimiteau medicilor de familie scrisorile medicale, şi mai mult decât atât eliberau reţete pacienţilor internaţi. Din această cauză Spitalul Judeţean va avea de plătit Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate suma de 54 de milioane lei vechii.
Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate au verificat în acestă lună şi activitatea cadrelor medicale din secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă. În urma controalelor au fost scose la lumină problemele şi ilegalităţile făcute de cadrele medicale din secţia de oftalmologie. Din comoditate sau poate cu bună ştiinţă medicii de aici nu au trimis medicilor de familie scrisorile medicale ale pacienţilor care au fost internaţi în secţie. Mai mult decât atât medicii şi-au permis să dea reţete bolnavilor aflaţi sub tratament, în secţie, lucru care este ilegal. Datorită neprofesionalismului medicilor de aici de suferit nu au avut numai pacienţii ci şi Spitalul Judeţean care are acum de plătit Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj suma de 54 de milioane de lei vechii. Totodată se va oprii şi un procent de 5% din fondurile alocate acestei secţii.
 „La spital, secţia de oftalmologie a pus probleme referitoare la scrisorile medicale care nu au fost transmise către medicii de familie. Au existat şi probleme referitoare la reţetele eliberate pe perioada internării, ceea ce nu este corect. Reţetele în valoare de 54 de milioane de lei vechi se impută Spitalului Judeţean şi se va retrage un procent de 5% din sumele alocate către oftalmologie”, precizează Daniel Bondoc, preşedinte CJAS.  

 Spitalul nu contestă

Conducerea Spitalului Judeţean nu a făcut nici o contestaţie la decizia luată de inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătatea Gorj. Banii vor fi plătiţi urmând ca apoi spitalul să-şi recupereze suma de la medicii vinovaţi de situaţia creată. Constantin Pălivan este totuşi nemulţumit de faptul că este tras la răspundere spitalul şi nu direct medicii vinovaţi. „ Banii trebuiesc recuperaţi. Nenorocirea este că în loc să se recupereze banii de la cel implicat, se ia de la spital. Normal ar fi ca cel care a greşit să plătească”, precizează Constantin Pălivan, directorul adjunct al Spitalului Judeţean de Urgenţă. 
În condiţiile în care Spitalul Judeţean se confruntă cu lipsa fondurilor, conducerea este nevoită să plătească acum greşelile cadrelor medicale.


Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: