Problemele minerilor, în atenţia lui Militaru

Candidatul PD-L la funcţia de deputat pe colegiul 4, Severus Militaru, a participat la zilele trecute la o întâlnire cu minerii din Motru. Aceştia au apelat la sprijinul liderului democrat-liberal pentru a obţine o serie de drepturi. Principalul obiectiv al lui Militaru ca şi deputat este reducerea vârstei de pensionare, la 55 de ani, a salariaţilor din unităţile miniere de suprafaţă. De asemenea, din funcţia de deputat, Severus Militaru are în plan şi începerea demersurilor pentru creşterea pensiilor pentru pensionarii din grupele I şi II.

Severus Militaru cunoaşte foarte bine problemele minerilor din zona Motru dat fiind că este cel care luptă pentru respectarea drepturilor minerilor din cariera Roşiuţa, din postura de preşedinte de sindicat.

Pensionare la vârsta de 55 de ani pentru minerii care lucrează la suprafaţă. Este promisiunea lui Militaru, candidat la funcţia de deputat pe colegiul 4. Democrat-liberalul dă exemplul Poloniei, unde este aplicată această metodă. „Eu ca şi deputat am de gând să reduc vârsta de pensionare la 55 de ani. Dacă acest lucru este posibil în Polonia, la noi de ce nu ar fi-“ precizează candidatul. Militaru este de părere că minerii lucrează în condiţii foarte grele şi trebuie făcut ceva în acest sens. „Minerii lucrează în cele mai grele condiţii. Trec prin vânt, ploi, frig, noroi şi multe altele. Este o muncă grea şi periculoasă şi trebuie luate în calcul condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea“, a spus Militaru.

Pensionarii sunt şi ei în atenţia lui Severus Militaru. În zona Motru sunt sute de persoane, pensionari, care au lucrat în mină ani de zile. După zeci de ani de muncă grea, oamenii au pensii de câteva milioane. De reţinut faptul că sunt foarte mulţi care au rămas infirmi în urma unor accidente de muncă şi care îşi duc acum traiul în condiţii vitrege. După ani de muncă grea în „adâncul pământului“ oamenii s-au trezit cu pensii mai mici decât cele ale celor care au avut condiţii normale de muncă.

Severus Militaru, candidatul PD-L, la Camera Deputaţilor pe colegiul 4 şi totodată preşedinte de sindicat la Cariera Roşiuţa, este de părere că ar trebui să fie făcute investiţii în mine şi cariere, evitând astfel cazuri ca cele întâmplate la Petrila unde mai mulţi mineri au murit şi alţii au fost răniţi, în urma explozii. Mai mult decât atât, candidatul PD-L la Camera Deputaţilor a spus că au trecut ani de când nu au mai fost făcute investiţii pentru modernizarea condiţiilor de muncă în mine şi cariere. Îmbunătăţirea condiţiile de muncă ale minerilor sunt prioritare pentru viitorul deputat de Gorj.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: