Proces împotriva foștilor șefi din CEO. Miza, peste un milion de euro!

Acționarii Complexului Energetic Oltenia au decis în ședința de la finalul lunii octombrie tragerea la răspundere a unor foști directori, care nu ar fi pus în aplicare o hotărâre judecătorească privind sinistrații de la Seciurile. Compania a fost nevoită să achite penalități de peste un milion de euro și vrea să recupereze banii de la cei vinovați.

Foștii directori împotriva cărora se va îndrepta compania sunt: Laurențiu Ciurel, Aurel Medințu, Ion Petroniu, Daniel Antonie și Maria Scurtu. “Aprobă inițierea acțiunii în instanță (...) și atragerea răspunderii foștilor membri ai Directoratului din perioada 11 iunie 2013 - 11 noiembrie 2014”, au decis acționarii în ședința din 31 octombrie 2019.

Alunecările de teren din satul Seciurile, comun a Roșia de Amaradia, au avut loc în 2005. Zeci de case s-au prăbușit atunci. Judecatorii au stabilit in 2013, dupa ani lungi de procese, ca societatea sa reconstruiască locuințele a 31 de persoane. Fapt care nu s-a întâmplat, iar o parte din ei au cerut penalități de întârziere. Unii au primit dreptul la 0,1% pe zi, alții 1% pe zi, iar altii 1.000 de lei pe zi, în funcție de completul care a judecat cauza.

Reconstruirea caselor a început după câțiva ani de la decizia instanței. Pe cale de consecinta, 24 dintre sinistrați au cerut penalități de întârziere. Șapte dintre ei au pierdut procesele, dar ceilalți au câștigat sume diferite, dupa cum arăta CE Oltenia într-o situatie publicată pe pagina de Internet. "Dintr-un numar de 31 de creditori in baza deciziei civile nr. 7597/2013 pronuntata de Curtea de Apel Craiova in dosarul nr. 2081/267/2009***, 24 au promovat cereri de aplicare penalitati pentru neexecutarea obligatiei de reconstructie, 17 obtinand sentinte/incheieri definitive de obligare a S CEO SA la plata de penalitati/zi intarziere (0,1%, 1% sau 1.000 de lei/zi de intarziere), iar pentru 7 dintre creditori instanta a respins definitive cererile", arata CE Oltenia, care subliniaza faptul ca nu exista o solutie unitara a instantelor. La sfâșitul anului 2016 mai erau înregistrate pe rolul Judecatoriei Târgu Jiu un număr de 12 dosare cu o valoare de 3.615.078 lei.

Galerie foto


Vizualizări: 4,470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: