Procesul lui Ciurel cu presa, continuat de Ciobotărică

Complexul Energetic Oltenia continuă procesul pe care compania îl are cu jurnaliştii de la Pandurul, Tele 3 şi GorjNews, care au scris despre contractul dubios de export de cărbune în Serbia, printr-o firmă de apartament. Contractul face acum obiectul unui dosar penal instrumentat de DNA Craiova, după ce Curtea de Conturi a stabilit un prejudiciu de 8,4 milioane de lei. Pe de altă parte, CE Oltenia are pe cap procese intentate ca urmare a abuzurilor fostului director Ciurel.

Compania condusă de câteva săptămâni de Laurenţiu Ciobotărică are, pe de o parte, un proces cu ziarişti de la Pandurul, Tele 3 şi Gorjnews, care au scris despre contractul de livrare de cărbune în Serbia, prin intermediarul BVA Coal. Procesul a ajuns pe rolul Tribunalului Mehedinţi. DNA a confirmat că în acest caz s-a deschis un dosar penal in rem, iar un raport al Curţii de Conturi arată că acest contract produce pagube de 8,4 milioane de lei, fiind încheiat la costul de producţie de 65 de lei în 2014, faţă de costul de vânzare 58 de lei.

Totodată, compania lui Ciobotărică va trebui să răspundă la instanţă şi într-un proces intentat de fostul director al SNLO, Daniel Burlan. Fostul şef de la SNLO l-a dat în judecată pe Laurenţiu Ciurel după ce acesta a dispus publicarea unor documente falsificate, cu privire la situaţia economică a fostei SNLO, din care a scos părţi relevante, care îl avantajau pe Burlan. Ulterior, Burlan a chemat în judecată şi CE Oltenia, deoarece Laurenţiu Ciurel nu recunoştea că el este cel care a dispus şi permis publicarea informaţiilor trunchiate pe site-ul oficial al companiei. La ultimul termen, din 8 decembrie, instanţa a impus companiei să comunice informaţiile solicitate de instanţă, astfel riscă amendă judiciară. Acum, acest proces va fiu preluat de noul preşedinte al Directoratului, Laurenţiu Ciobotărică. Burlan cere daune morale. În cazul în care va câştiga, CEO şi nu Ciurel va plăti aceste sume. Ulterior, compania se poate îndrepta împotriva lui Ciurel pentru a recupera aceste sume.

Un al treilea proces al lui Ciobotărică este chiar cu Laurenţiu Ciurel, care a dat în judecată compania la şase zile după ce a fost revocat. În plus, societatea are mii de cauze pe rolurile instanţelor de judecată din România, cele mai multe ale angajaţilor nedreptăţiţi de fostul director general executiv.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: