Procesul pădurarilor de la Tismana poate să înceapă

Cei doi pădurari de la Ocolul Silvic Tismana și angajatul unei firme private care s-a ocupat de tăierea unei păduri, trimiși în judecată de procurori, pot fi judecați de acum încolo fără probleme, după ce, ieri judecătorul de cameră preliminară a confirmat rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Unul dintre inculpaţi a contestat probele din dosar şi actul de inculpare, însă excepţiile invocate de el au fost respinse la instanţă şi, astfel, dosarul are cale liberă, judecata putând să înceapă chiar de la următorul termen. „Respinge excepţiile privind nelegalitatea actului de sesizare a instanţei, nelegalitatea administrării probelor şi efectuării actelor de către organele de urmărire penală, invocate de inculpatul Bululete Eugen. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.3776/P/2013 din 20.02.2015 al Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu/Jiu, privind inculpaţii Vrâncuți Constantin, Bululete Eugen și Cioboată Mihai Florin, trimişi în judecată în stare de libertate”, se arată în decizia de ieri a instanței de judecată.

În acest dosar cap de afiș este șeful de district Constantin Vrâncuți, acuzat că a falsificat documente menite să ascund tăierea ilegală a unei păduri. Arborii au fost puși la pământ de muncitorii conduși de Mihai Florin Cioboată, aceștia spunând la anchetă că au tăiat „din greșeală” pădurea întrucât nimeni de la Ocolul Silvic nu a venit pe teren pentru a le arăta unde trebuie să își folosească drujbele. Ajutat și de colegul său Bululete, Vrâncuți a falsificat acte pentru a masca „greșeala”, el susținând chiar că ar fi plătit din buzunarul propriu prejudiciul de 130.000 de lei, banii fiind dați, după cum s-a demonstrat la anchetă, de firma pentru care lucrau drujbiștii. În acest dosar Constantin Vrâncuți a și fost reținut pentru 24 de ore, magistrații refuzând însă emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele său, el fiind acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual dar şi de încercarea de a-i determina pe martori să îşi schimbe declaraţiile contra unor sume de bani.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: