Procesul privind exploziile din 2008 de la mina Petrila se va judeca la Târgu Jiu

Procesul privind exploziile din noiembrie 2008 de la mina Petrila se va judeca la Judecătoria Târgu Jiu, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, joi seară, o cerere de strămutare făcută de avocaţii a doi dintre cei trei inculpaţi din dosar, respectiv Gheorghe Roşu şi Dan Ştefan Ungur.

Doi dintre inculpaţii în procesul exploziilor produse la mina Petrila în noiembrie 2008 au cerut, la termenul din 16 martie de la Judecătoria Petroşani din acest proces, amânarea cauzei, deoarece o cerere de strămutare urma să fie analizată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 8 aprilie.

În dosarul accidentului colectiv de muncă din data de 15 noiembrie 2008, de la Exploatarea Minieră Petrila, au fost găsite responsabile cinci persoane. Alături de cele trei persoane din conducerea minei trimise în judecată, au mai fost găsite responsabile două persoane care şi-au pierdut viaţa în urma celor două explozii, alături de alţi 11 mineri şi salvatori minieri.

Cele trei persoane trimise în judecată sunt acuzate de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor de protecţia muncii. Potrivit unui comunicat al Ministerului Public din 24 august 2009, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpaţilor Aurelian Necula, Gheorghe Roşu şi Dan Ştefan Ungur sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, precum şi pentru comiterea infracţiunilor privitoare la nerespectarea măsurilor de protecţia muncii (respectiv, neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, omisiune care a creat un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă).

Procurorii arată că, la data de 15 noiembrie 2008, au avut loc la Exploatarea Minieră Petrila - abatajul cu banc subminat nr. 431 Orizont – 250, două deflagraţii soldate cu decesul a 13 persoane şi rănirea altor 15.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: