Procesul unui fost primar gorjean, reluat de la zero

Surpriză de proporţii oferită ieri de magistraţii Curţii de Apel Craiova, care au dat o sentinţă în dosarul în care fostul primar Ion Voica e acuzat de mai multe ilegalităţi. Procesul va fi reluat de la zero, după ani de judecată.

Procesul se reia de la zero, fiind anulat astfel şi verdictul dat de judecătorii din Novaci ca instanţă de fond, acum Ion Voica putând spera și mai mult la achitarea sa, el pledând mereu ca nevinovat. „Admite apelurile. Desfiinţează sentinţa. Trimite cauza spre rejudecare la instanţa de fond. Cheltuielile judiciare avansate în faza de apel rămân în sarcina statului. Definitivă”, a decis Curtea de Apel Craiova.

Decizia de ieri anulează condamnarea de doi ani cu suspendare pe care edilul din mandatul trecut al comunei Săcelu o primise în toamna anului 2014. Dosarul se va rejudeca de la zero și, astfel, Voica a câștigat suficient de mult timp încât până la pronunțarea unei sentințe definitive să rămână doar cu condamnarea de un an cu suspendare pentru accidentul mortal de acum câțiva ani. El va putea, în aceste condiții, ca vara viitoare să candideze din nou în alegerile locale și să aspire, eventual, pentru un nou mandat de primar la Săcelu, în prezent fostul edil fiind un simplu membru al Consiliului Local. Voica a fost trimis în judecată pentru că și-a însușit ilegal un teren din stațiunea Săcelu, pe care și-a amenajat o cârciumă, el fiind acuzat de abuz în serviciu contra persoanelor, uz de fals, sustragere de înscrisuri și trei fapte de fals intelectual în formă continuată.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: