Procuroarea care a bruscat-o pe Sorina, urmărită penal

Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a dispus începerea urmăririi penale pentru purtare abuzivă în cazul procuroarei Maria Piţurcă de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, cea care ar fi bruscat-o pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, în timp ce copilul era ridicat din casa asistentului maternal pentru a fi dat spre adopţie, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Pe 21 iunie, procuroarea Maria Piţurcă s-a prezentat însoţită de poliţişti la locuinţa asistentului maternal din Baia de Aramă, pentru a o lua pe fetiţă.

În imaginile înregistrate de soţul femeii, Sorina plânge şi se zbate pentru a rămâne alături de asistenta maternală, căreia îi spune 'mama'. Procurorul avea mandat pentru ridicare de probe și înscrisuri, nu pentru a lua copilul din familia care a crescut-o. Legal, copilul trebuia luat cu executor judecătoresc, iar dacă Sorina s-ar fi opus, ar fi intrat într-un program de consiliere timp de câteva luni. Familia adoptatoare nu a vrut să aștepte, existând indicii că a avut o înțelege cu procuroarea Pițurcă pentru a lua copilul inventând o percheziție. 

Vizualizări: 1,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: