Procurorul Emil Moţa, o oră cu Mona Pivniceru

Procurorul gorjean Emil Moţa va susţine mâine interviul pentru a ocupa funcţia de procuror general al României. Moţa are la dispoziţie o oră pentru a convinge comisia condusă de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, că are calităţile necesare pentru ocuparea postului.

Candidaţii care s-au înscris la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei în vederea formulării propunerilor pentru funcţia de procuror general al României şi procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie vor începe marţi susţinerea interviurilor, urmând ca rezultatele să fie anunţate în data de 1 noiembrie. Potrivit MJ, pentru şefia DNA au fost depuse şapte candidaturi, iar pentru cea a PÎCCJ şase, toţi cei înscrişi depunându-şi proiectele în termenul limită, care a expirat pe 15 octombrie. Marţi vor susţine interviul Gheorghe Cornescu, candidat pentru funcţia de procuror general PÎCCJ, Claudiu Dumitrescu, candidat pentru funcţia de procuror şef al DNA, Elena Hach, candidat pentru funcţia de procuror general PÎCCJ, Vasile Ioniţă, candidat pentru funcţia de procuror şef al DNA, şi Ioan Irimie, candidat pentru funcţia de procuror şef al DNA.

Potrivit programului iniţial afişat de MJ, miercuri ar urma să susţină interviul Laura Codruţa Kovesi, candidat pentru funcţia de procuror şef al DNA, urmată de procurorul gorjean Gheorghe Emil Moţa, candidat pentru funcţia de procuror general PÎCCJ, Tiberiu Niţu, candidat pentru funcţia de procuror general PÎCCJ, şi Constantin Sima, candidat la ambele funcţii, iar joi - Viorica Stoica, candidat la ambele funcţii şi Paula Nicoleta Tănase, candidat pentru funcţia de procuror şef al DNA.

În 18 octombrie, Laura Codruţa Kovesi a comunicat însă MJ că nu se va prezenta la interviul pentru funcţia de procuror-şef al DNA întrucât din data de 16 octombrie îşi desfăşoară activitatea la Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană, ca înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei pentru relaţia cu Comisia Europeană pe aspectele referitoare la îndeplinirea condiţionalităţilor stabilite în cadrul MCV privind reforma sistemului judiciar şi reforma anticorupţie.

DURATĂ

Interviurile au loc la sediul MJ, iar timpul alocat fiecărui candidat este de o oră în cazul celor care s-au înscris pentru o singură funcţie de conducere şi de o oră şi 30 de minute în cazul celor care candidează pentru ambele funcţii.
JURIU
Ministrul Justiţiei va fi sprijinit la interviu de un procuror de la PÎCCJ, un procuror de la DNA, un procuror specialist în management judiciar de pe lista Institutului Naţional al Magistraturii şi un psiholog recomandat de INM.
Cei doi procurori care asistă la interviul de la PÎCCJ şi DNA sunt selectaţi de ministrul Justiţiei dintr-o listă de câte cinci propuneri formulate.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: