Procurorul Nanu trimite controale la Penitenciarul Târgu Jiu

Declarațiile îngrijorătoare ale șefului DIICOT Gorj, procurorul Marius Daniel Nanu, nu au rămas fără ecou. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a decis să trimită o echipă de specialiști la penitenciarul din Târgu Jiu, pentru verificări.

Procurorul Nanu a spus, în fața magistraților de la CSM, că infractori celebri se transferă la penitenciarul din Târgu Jiu, știind că instanțele din Gorj sunt permisive în cazul liberărilor condiționate.

„La noi, la Gorj, instanţa este mai permisivă. S-au învăţat mulţi în ţară, infractori de notorietate, care îşi fac cerere de transfer în penitenciar, apoi, bineînţeles, îşi fac cerere de eliberare de la noi de la Gorj. Cel mai recent caz este cel al lui Tender, care s-a eliberat de la Târgu Jiu. A fost condamnat şi trimis în judecată de DIICOT. Este instanţa mai permisivă. Îndeplineşte condiţiile şi îi aprobă cererea“, a spus Daniel Nanu.

Ovidiu Tender a fost eliberat de Judecătoria Târgu Jiu pe data de 30 octombrie 2019. Acesta avea de ispăşit o condamnare de 12 ani şi 7 luni de închisoare în dosarul Rafo-Carom, pentru infracţiuni economice, fiind închis din anul 2015. Decizia nu a fost contestată de procurori și a rămas definitiva.

Efectiv, Tender a executat o treime din pedeapsă. Potrivit unui raport al Comisiei de la Penitenciarul Târgu Jiu, Tender a câștigat mai multe zile după ce a muncit în penitenciar și a beneficiat de prevederile recursului compensatoriu.

„În urma analizei efectuate la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu privire la transferarea unor deţinuţi către anumite unităţi penitenciare în vederea obţinerii unor posibile avantaje la regimul de executare a privării de libertate sau a facilitării acordării unor drepturi sau vocaţii prevăzute de lege, a fost dispusă constituirea unei echipe de specialişti de la nivelul aparatului central, ce se va deplasa la Penitenciarul Târgu Jiu, în scopul verificării acestor aspecte”, a anunțat Mihaela-Cristina Enache, purtătorul de cuvânt al ANP.

Vizualizări: 2,251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: