Salubris Gilort cere bani de la fostul director

Firma de salubrizare din Târgu Cărbunești, Salubris Gilort, aflată cu un picior în groapă după venirea în județ a operatorului Supercom, încearcă să recupereze, în instanță, peste 13 mii de lei de la fostul director Nicolae Drăgoescu.

În urmă cu un an, Salubris a deschis o acțiune civilă pe rolul Judecătoriei Târgu Cărbunești, cerând instanței să-l oblige pe fostul director să achite suma de 13.769 lei, actualizată, reprezentând prejudiciul cauzat ca urmare a nerespectării măsurilor dispuse de ANAF - Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova, în urma unui control din 2016. Inspectorii fiscali au lăsat atunci 20 de măsuri, cu termene de realizare, pe care fostul administrator era obligat să le ducă la îndeplinire. În esență, ar fi vorba despre niște sume de bani provenite din drepturi salariale și sancțiuni contravenționale. Drăgoescu ar fi trebuit să identifice persoanele vinovate de depășirea cheltuielilor lunare și să ia măsurile necesare pentru organizarea contabilității în gestiune și efectuarea operațiunii de inventariere în condițiile legii.

Trei dintre măsuri țineau însă de întrunirea Adunării Generale a Acționarilor Salubris, lucru care nu s-a întâmplat, iar ulterior Drăgoescu a ieșit la pensie.

Din mai 2017, la conducerea Salubris a venit fostul primar din Berlești, Maria Dumitrașcu. Curtea de Apel Craiova a decis, săptămâna trecută, că Judecătoria Tg-Cărbunești este competentă să soluționeze această cauză.

Vizualizări: 1,804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: