Profesoara bătută de directorul din Stejari se întoarce la şcoală

Directorul Şcolii Gimnaziale din Stejari acuzat de o profesoară că a lovit-o, dar şi că a concediat-o a venit ieri la Inspectoratul Şcolar pentru a da explicaţii pentru cele întâmplate. Conducerea inspectoratului l-a găsit vinovat pentru situaţia creată. Mai mult decât atât o echipă de la Inspectorat se va deplasa şi la Stejari, iar profesoara Mihaela Popescu poate să se întoarcă la catedră.

 „Directorul de la Şcoală a greşit şi noi am remediat situaţia, aşa că profesoara pe care noi am delegat-o să suplinească un alt cadru didactic care este în maternitate se poate întoarce să predea”, spune Gheorghe Mitescu, inspector şcolar adjunct.

Conducerea inspectoratului a constatat că directorul unităţii de învăţământ a greşit atunci că a adus alt cadru didactic pe postul respectivei profesoare fără ştirea inspectorilor. „Numai Inspectoratul o putea schimba de pe acest post. Directorul invocă faptul că nu este pregătit cadrul didactic aşa că noi o să verificăm acest lucru. Pot să spun că directorul i-a dat un document în care i se aducea la cunoştinţă că in locul ei este o altă profesoară care să o suplinească pe cea care este în maternitatea fără să specifice că acest lucru este valabil numai pe perioada când profesoara suplinitoare delegată de noi se află în concediu medical. Pot să vă spun că profesoara în cauză a adus la noi o sesizare însoţită de un certificat medico-legal, însă organele abilitate se ocupă de acest lucru”, spune Mitescu.

Inspectorul încearcă să-i găsească o scuză directorului din Stejari şi dă vine pe neştiinţă şi slaba experienţă a acestuia. „A greşit într-adevăr dar greşeala a fost corectată la timp. Acolo situaţia a scăpat un pic de sub control. Situaţiile sunt tensionate din cauza lipsei de comunicare dintre director şi cadru didactic, dar şi cu Inspectoratul Şcolar. A greşit, nu are nici experienţă că este din toamnă director şi poate nu a ştiut cum să întocmească acea adresă, a uitat să specifice că numai pe perioada concediului de odihnă se face schimbare”, a precizat Mitescu.

Contactat telefonic, directorul din şcolii din Stejari a închis telefonul jurnaliştilor, imediat după ce aceştia s-au recomandat, fără a le oferi nicio explicaţie cu privire la cele întâmplate.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: