Șofer băut, pus la plată. A distrus un BMW

Un șofer din comuna gorjeană Peștișani este bun de plată către o firmă de asigurări auto, după ce a comis un accident în urmă cu mai bine de 2 ani. Tânărul s-a urcat băut la volan și a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Acum, șoferul imprudent va trebui să scoată din buzunar peste 30.000 de lei, dacă sentința va rămâne definitivă.

„În data de 12.03.2017, la ora 03:07, pârâtul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a condus autoturismul Ford Fiesta, pe raza municipiului Târgu Jiu, intrând în coliziune cu autoturismul marca BMW, care circula regulamentar. La cererea numitului C.C., în calitate de proprietar al autoturismului BMW, reclamanta a deschis dosar de daună, în cadrul căruia a aprobat despăgubirea de 32.489,99 lei, despăgubire ce a fost achitată de către societatea petentă în 12.06.2017”, se arată în dosarul de la instanță.

Ulterior, Iulian P.G. a fost condamnat, de Judecătoria Târgu Jiu, la pedeapsa amenzii în cuantum de 1.500 lei, pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Așa se face că asigurătorul RCA, în acest caz Euroins Asigurare Reasigurare SA, s-a îndreptat împotriva șoferului vinovat pentru a recupera sumele plătite drept despăgubire. Judecătoria Buftea a admis cererea. „Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 32.489,99 lei, reprezentând despăgubirea achitată de petentă persoanei păgubite în dosarul de daună (...) deschis în baza poliţei de asigurare (...), a dobânzii legale în cuantum de 3.327,11 leim calculate de la data plăţii despăgubirii, 12.06.2017, până la data de 07.02.2019, precum şi a dobânzii legale calculate în continuare până la data achitării integrale a debitului principal. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 1.817,6 lei, cu titlul de cheltuieli de judecată constând în taxa judiciară de timbru. Cu drept de apel”, se arată în minuta sentinței din 1 octombrie a Judecătoriei Buftea.

Vizualizări: 3,025

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: