Profesor cu 2 la Titularizare, ore la două şcoli din Târgu Jiu

Robert Marin predă Educaţie fizică şi sport la două şcoli din Târgu Jiu, deşi a obţinut puţin peste nota 2 la examenul de Titularizare din vară. Asta în timp ce profesori cu note mai mari fac naveta la zeci de kilometri. Robert Marin predă la şcoli unde învaţă preponderent elevi romi, fiind recomandat nu de note, ci de Partida Romilor.

Profesorul Robert Marin a obţinut la examenul de Titularizare nota 2, dar asta nu i-a împiedicat pe reprezentanţii ISJ Gorj să-i dea acestuia ore la două şcoli din municipiul Târgu Jiu, în timp ce profesorii cu note mari fac naveta în tot judeţul. Interesant este faptul că Partida Romilor din Târgu Jiu pare să-i fi negociat acestuia cele 18 ore de educaţie fizică şi sport, după cum a spus directorul şcolii unde Marin are 14 din cele 18 ore. ”Da, domnul Robert Marin este profesor de educaţie fizică şi sport, a fost şi anul trecut, este pe continuitate pe 14 ore la noi şi patru ore la Şcoala Voievod Litovoi. Nu este titular, a participat la titularizare în vară şi a participat şi la concursul din toamnă organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean unde a obţinut aproape 7. El şi-a luat postul în septembrie, nu în august. E problema că el este de etnie şi au cerut cei de la Partida Romilor, fiind un număr mare de copii romi în şcolile respective. El are clase unde elevii sunt majoritari de etnie romă. Este profesor, a terminat la Craiova, dar nu ştiu dacă are prioritate”, a spus Livia Zamfir, directorul Şcolii Gimnaziale ”Ecaterina Teodoroiu”.

Şi directorul Ion Săvulea de la Şcoala Voievod Litovoi confirmă că negocierile au fost purtate de ISJ Gorj cu Partida Romilor şi că profesorul Marin este indispensabil într-o unitate şcolară unde peste 95% din elevi sunt de etnie romă. ”Este profesor de sport, are patru ore. El a fost profesor şi până acum. Asta este situaţia, nu putem noi să ne pronunţăm. Eu i-am dat ce am avut. Este de etnie romă şi la noi 95% sunt de etnie romă. A fost şi un lucru solicitat de Partida Romilor, mai au şi ei nevoie, şi noi în comunitate avem nevoie de ei pentru că altfel îl văd copiii pe el, decât mă văd pe mine. Eu dacă nu mă duc cu el în comunitatea lor, pe mine nu mă bagă în seamă”, a spus Ion Săvulea, directorul Şcolii Gimnaziale ”Voievod Litovoi”. 

Surse din şcoală spun că Robert Marin este rudă cu preşedintele de la Partida Romilor, iar repartiţia este făcută din raţiuni politice.

Vizualizări: 417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: