Profesor de excepţie, batjocorit de ISJ Gorj

Inspectoratul Şcolar Gorj îşi bate joc de profesorii cu note mari la titularizare. Aceştia nu primesc ore, care sunt ascunse pentru a fi date pe pile altor titulari sau unor suplinitori. Este şi cazul lui Alin Negomireanu, profesor de filosofie în Târgu Jiu, cu titlu de doctor la numai 31 de ani. În 2013 a obţinut la titularizare media ponderată de 9.40, dar a fost minţit că nu sunt ore pentru a fi titularizat. S-a interesat şi a aflat că erau ore la mai multe licee, aşa că a făcut o primă plângere la ISJ Gorj. Şeful instituţiei i-a spus că dacă nu vrea el, nu îi dă ore, chiar dacă ar avea media peste zece. A trimis mai multe memorii la minister, a fost şi în audienţă, iar în cele din urmă au apărut ore şi pentru el, dar nu cât să se poată titulariza. Aşa că s-a adresat instanţei de judecată şi pe 25 mai 2015 a avut câştig de cauză, judecătorii obligând ISJ Gorj să îl titularizeze. Inspectoratul Şcolar este decis să meargă cu batjocura până la capăt, aşa că a anunţat că va face recurs.

Procesul intentat de profesorul Alin Negomireanu Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj s-a finalizat pe 25 mai 2015 cu o primă sentinţă favorabilă cadrului didactic. Instanţa de la Gorj obligă inspectoratul Şcolar să-l titularizeze pe reclamant pe un post în specializarea ”Filosofie şi Logică, argumentare şi comunicare”. Sentinţa însă nu este definitivă, ISJ Gorj având dreptul să facă recurs în 15 zile de la comunicare.

Alin Negomireanu a intentat proces inspectoratului şcolar în mai 2014 pentru că, deşi obţinuse o medie de 9.40 la titularizarea din 2013, reprezentanţii ISJ Gorj i-au spus că nu sunt ore. ”Am luat nota 10 la inspecţia la clasă şi 9.20 la proba scrisă. Media ponderată a fost de 9.40 la titularizare, am fost în primii 6% din ţară cu această medie pe filosofie. Cei de la ISJ Gorj m-au felicitat, după care mi-au spus că nu au posturi. Eu le-am spus că au posturi la Colegiul Naţional ”Tudor Vladmirescu” şi la „Coşbuc” la Motru. Eu pot să mă titularizez în două unităţi şcolare, conform metodologiei. Nu au recunoscut şi mi-au dat la Cărbuneşti pentru patru luni, pentru că se întorcea titularul din maternitate”, a spus profesorul Alin Negomireanu.

Memoriile la minister i-au adus ore

Demersurile cadrului didactic în a obţine un post titularizabil au continuat, acesta mergând în audienţă la inspectorul general Işfan şi chiar la Ministerul Educaţiei. ”Am fost în audienţă la inspectorul general, i-am spus că sunt ore şi că au obligaţia să-mi dea acele ore. Mi-a spus că pot să am şi nota 10 şi 20 că dacă vrea el îmi dă, dacă nu, nu. După acest refuz am mers la Direcţia de Resurse Umane din cadrul Ministerului Educaţiei, la doamna Corina Marin, unde am depus mai multe memorii şi chiar am fost în audienţă la dânsa şi i-am explicat abuzurile”, a spus Alin Negomireanu, care s-a adresat şi Administraţiei Prezidenţiale.

După toate aceste demersuri şi memorii depuse la Ministerul Educaţiei, profesorul Negomireanu a primit peste noapte ore la Colegiul Naţional ”Spiru Haret” şi la Colegiul Naţional ”Ecaterina Teodoroiu”. ”Din păcate nici aici nu m-am putut titulariza, pentru că doar orele de la „Spiru” au primit viabilitate, iar cele de la „Ecaterina” nu. Acesta a fost momentul când m-am hotărât să dau ISJ în judecată. Este inadmisibil să spui că nu ai ore în timp ce orele suplimentare se dau tot profesorilor titulari, iar acest lucru nu este legal cât timp sunt profesori care au nevoie de orele respective. Titularul trebuie să aibă 18 ore, tot ce este peste se scoate la concurs”, a spus profesorul.

ISJ Gorj: ”Vom face recurs”

Cât priveşte sentinţa primei instanţe, cadrul didactic spune că are încredere în justiţia din România. ”Am încredere în justiţie că îmi va face dreptate, sper să am câştig de cauză şi în cazul în care vor face recurs. Ştiu că sunt ore de filosofie la CNTV, la Liceul Traian Vuia, la Motru. În anul şcolar 2013-2014, la Colegiul Auto ”Traian Vuia” din Târgu Jiu a fost o persoană care a predat Logică, argumentare şi comunicare şi Cultură Civică fără a avea studii de specialitate. Sunt mult mai multe abuzuri pe care cei din conducerea ISJ Gorj le săvârşesc şi sper ca justiţia să-mi dea dreptate”, a spus cadrul didactic.

Reprezentanţii ISJ Gorj au declarat ieri că vor face recurs în acest dosar şi ca dacă instanţa va menţine sentinţa iniţială atunci profesorul Negomireanu va primi catedra de filosofie. ”Vom face recurs şi vom aştepta decizia instanţei. Dacă hotărârea instanţei, definitivă şi irevocabilă, va fi favorabilă cadrului didactic, atunci o vom respecta şi o vom pune în aplicare”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

PREGĂTIRE

Profesorul Alin Negomireanu are 31 de ani şi este licenţiat în filosofie la Universitatea din Bucureşti, are un master tot în filosofie la Craiova şi titlul de doctor obţinut la Universitatea din Bucureşti.

rasp_minister

Ministerul Educaţiei a găsit o parte din orele ascunse de inspectorat

Vizualizări: 2,302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: