„Oameni de vază“ din Târgu Jiu, branşaţi ilegal la apă!

Proprietarii mai multor vile din Cartierul Bicaz din Târgu Jiu sunt branşaţi ilegal la apă şi de ani de zile nu au plătit un leu la Aparegio. În Cartierul Bicaz stau persoane cunoscute în oraş, directori în diverse instituţii şi în primărie, avocaţi sau medici. Din cele 72 de vile, jumătate sunt racordate la apă ilegal.

În cartierul de pe malul Jiului stau „oameni de vază“ care beneficiază de toate utilităţile, dar fără să plătească. Au casă pe Bicaz patronul firmei Byons, fostul şef de la Finanţe Florin Ninu. medicul Claudiu Soare, portarul de la Pandurii Pedro Mingote şi chiar secretarul Primăriei Târgu Jiu Grigore Jianu. Acesta deţine şi o piscină, dar nu are contract la apă. Actualul director al Aparegio, Traian Pătrăşcoiu, a declarat că mulţi proprietari de pe Bicaz au apometre, dar nu plătesc ce consumă. „Alimentare cu apa era, dar unii au şi aparatul de măsurat, cu apometre. Dar fără contract. Toţi cei de pe listă sunt oameni de vază“, a declarat Traian Pătrăşcoiu. Fostul director Ion Popescu ştia că mulţi proprietari încalcă legea, dar nu a luat măsuri deoarece nu avea nişte aparate care să detecteze conductele de polietilenă.... nu-i permite legea. „Măsura de coerciţie in primul rând trebuie sa fie amenda, amenda nu este stipulată într-un regulament sau intr-un act normativ, dar aşa cum spun trebuie trecut la acea debranşare şi ca să debranşezi trebuie să descoperi. Este extraordinar de greu pentru ca există detectoare de metal, dar până in momentul de faţă nu au apărut acele detectoare pentru conductele de polietilenă“, a declarat presei fostul director de la Aparegio.

Cartierul vedetelor

Sunt 72 de vile şi jumătate din proprietari nu au contract cu Aparegio pentru apa consumată. Ei au fost depistaţi în urmă cu două săptămâni după un control de verificare şi după ani în care au furat apă. Cei aflaţi în ilegalitate susţin că au contracte ori că nu au pentru că nu a venit cineva de la Aparegio pentru a le face unele. Medicul Claudiu Soare spune că are contract cu Aparegio: „Am contract  cu ei, sigur, pentru casa asta din Bicaz? Aveţi senzaţia ca nu ştiu ce vorbesc, de o altă casa nu dispun. Chiar nu ştiu de când pentru ca in momentul în care au am construit casa nu erau utilităţi“. În cartier stă şi directorul Compartimentului Antifraudă de la Direcţia Sanitar Veterinară, Ion Iliuţă. El a declarat că s-a mutat acolo de câteva luni şi acum câteva săptămâni a făcut solicitare pentru un apometru. Reprezentanţii Aparegio a somat proprietarii vilelor să-şi facă contract pentru consumul de apa, în caz contrar vor fi depuse plângeri penale. În plus, societatea cere autorităţilor autorizaţiile de construire ale caselor pentru a calcula prejudiciul. Tiberiu Albu, directorul economic al societăţii Aparegio, susţine că multe case sunt în construcţie şi că deocamdată nu sunt racordate la apă. „Cele mai multe sunt în perioada de construcţie, din păcate dintre cele 32, toate au alimentare cu apa, niciuna nu a trecut pe la noi. Alimentarea cu apa s-a făcut ilegal“, a spus acesta. Taxa de branşare la apa este de 200 de lei. Aurel Popescu, viceprimarul primăriei Târgu Jiu, crede că cei care au furat apă trebuie să plătească. „Nu e corect ca noi sa suportam aceste costuri şi alţii doar sa beneficieze de utilitate fără sa îşi achite obligaţiile“, a declarat viceprimarul Popescu, coleg cu Grigore Jianu, cel care nu a plătit un leu la apă. Grigore Jianu nu a putut fi contactat telefonic pentru a da o explicaţie.

Vizualizări: 418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: