Profesorii, aşteptaţi să-şi deconteze materialele didactice

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj a primit marţi o hotărâre potrivit căreia toţi profesorii care şi-au achiziţionat materiale didactice în anul şcolar 2008-2009 şi care au întocmit şi cerere pentru decontare, pot să solicite unităţilor de învăţământ la care predau suma de 130 de lei, reprezentând prima tranşă din cei 100 de euro care li se cuvin.

Profesorii din judeţul Gorj care au depus cereri de decontare a materialelor didactice cumpărate în anul şcolar 2008-2009 vor primi suma de 130 de lei, sumă care reprezintă prima tranşă din cei 100 de euro promişi acum trei ani. „Sunt alocaţi către Gorj 6 miliarde 720 de milioane de lei vechi iar suma de 130 de lei reprezintă cuantumul primei tranşe, urmând ca pe viitor să se distribuie şi celelalte tranşe până la completarea sumei de 100 de euro”, a declarat Camelia Bibere, inspector adjunct al ISJ Gorj.

Judeţul nostru are un număr de 5.097 de beneficiari însă dintre aceştia doar cei care au depus cererile de decontare până în noiembrie 2008 pot beneficia de bani. „De trei ani se acordă aceşti bani pentru materialele didactice, câte 100 de euro de profesor, acesta fiind primul an în care se acordă în tranşe. Vineri vom afla numărul exact de cereri depuse până în noiembrie anul trecut şi apoi vor primi banii”, a declarat Camelia Bibere.

Pot să cumpere doar o carte

Profesorii au două posibilităţi prin care pot beneficia de bani, fie îşi cumpără cărţi în valoare de 130 de lei şi aduc factura în vederea decontării fie unitatea de învăţământ la care predau le dă banii aceştia şi au termen de două zile să se prezinte cu factura prin care demonstrează că au cumpărat cărţi. „Trebuie să precizăm că indiferent dacă profesorii, în momentul în care au întocmit cererea, predau la o unitate şi acum se află la altă unitate de învăţământ ei pot să ia banii de la unitatea la care se află acum”, a declarat Camelia Bibere.

Acordarea celor 100 de euro pentru acest an şcolar rămâne însă incertă aşa cum rămâne şi acordarea celorlalte tranşe de bani până la completarea sumei de bani promise la început şi asta în condiţiile în care oricum nu pot să-şi cumpere prea multe cărţi de aceşti bani având în vedere preţurile. „Numai o enciclopedie peste un milion dacă este de interes ca să nu mai vorbim de cărţile de specialitate”, a declarat Camelia Bibere.   

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: