Cinci suspiciuni de gripă porcină în Gorj

Medicii gorjeni au recoltat analize în cinci cazuri unor suspecţi de gripă porcină, însă rezultatul testelor a ieşit negativ. Analiza pentru depistarea gripei porcine costă aproximativ 800 de lei, bani pe care DSP Gorj trebuie să îi plătească pentru că suspiciunea medicilor gorjeni nu s-a confirmat.

Cadrele medicale au recoltat celor în cauză probele şi le-au trimis la Institutul din Bucureşti, iar rezultatele analizelor au fost negative. „Noi nu am avut cazuri de gripă porcină la noi în judeţ, însă am avut  câteva suspiciuni. Este vorba de cinci persoane care s-au prezentat la spital cu simptome asemănătoare cu cele ale gripei porcine. Ei au venit fie de bună voie, fie au fost trimişi de medicii de familie. După ce le-au fost recoltate analize şi le-am trimis la Bucureşti s-a stabilit că nu au gripă porcină, ci doar o formă mai complicată de viroză”, a declarat Adriana Sfârlează, directorul epidemiolog al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Dacă preţul unei analize normale nu depăşeşte suma de 100 de lei, analiza pentru depistare gripei porcine costă aproximativ 800 de lei. „Analiza este foarte costisitoare. Ea costă aproximativ 8 milioane de lei vechi, iar la această sumă se adaugă şi costurile legate de transport şi alte cheltuieli”, susţine Adriana Sfârlează. Direcţia de Sănătate Publică este cea care plăteşte analizele. Aşadar, mai mulţi suspecţi de gripă porcină ar sărăci Direcţia de Sănătate Publică.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: