Profesorii cer anularea examenelor! Câți elevi vor veni la pregătire în Gorj

Școlile se vor redeschide în condiții speciale din 2 iunie pentru elevii din anii terminali. Însă nu toți copiii se vor întoarce în bănci de săptămâna viitoare. În Gorj, aproximativ patru mii de elevi din clasele a VIII-a și a XII-a vor veni la pregătire.

Peste două mii de elevi de clasa a VIII-a și alți peste 1.700 de liceeni vor participa la pregătirea pentru examenele naționale, pregătire ce va debuta de săptămâna viitoare. Aceste cifre nu reprezintă nici 70% din numărul total de elevi care vor susține examenele de Capacitate și Bacalaureat.

Școlile îi vor aștepta pe elevi cu doar zece bănci în clase, cu dezinfectanți, termometre, covorașe dezinfectante ori marcaje speciale care să le amintească despre distanța socială pe care sunt obligați să o păstreze în sălile de curs și pe holuri.

Dascălii consideră că măsurile speciale nu îi pot asigura că nu se vor îmbolnăvi și au cerut ca examenele să fie anulate. “Încă susținem ca examenele naționale să nu se mai țină. Condițiile sunt luate în unitățile școlare, dar vizavi de starea de sănătate a participanților, nimeni nu poate da asigurări că vor fi bine. Dacă li se ia temperatura la intrarea în școală, nu înseamnă că acei copii, profesori să nu fie bolnavi. Pot fi bolnavi și pot să contamineze”, a spus Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj.

Vizualizări: 1,818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: