Spitalul din Rovinari concurează la aparatură cu marile centre universitare

Spitalul Orășenesc din Rovinari este dotat cu aparatură medicală în plină pandemie, când resursele financiare sunt dirijate în special spre unitățile medicale care tratează bolnavi COVID 19. La spitalul “Sfântul Ștefan” au ajuns un tomograf, un RMN, aparatură pentru unitatea de primiri Urgențe, dar și pentru secțiile de Oftalmologie și Ginecologie.

Primarul Robert Filip vine cu vești bune pentru rovinăreni. ”Zilele trecute am recepționat Computerul Tomograf și aparatul RMN, aparatură medicală achiziționată în cadrul proiectului de peste 2 milioane de euro accesat de Primăria Rovinari pentru spitalul din oraș.
Cele două aparate de ultimă generație, în valoare de peste 1 milion de euro, urmează să primească avizele necesare, urmând a fi puse în funcțiune cât mai repede posibil”.

Și la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Rovinari a ajuns o parte din echipamentele medicale achiziționate. ”Este vorba de un ecograf portabil cu trei sonde, un monitor funcții vitale și un aspirator electric pentru secreții, echipamente ce fac parte dintr-un lot de aparatură medicală în valoare de aproximativ 1,4 milioane lei”, a mai spus Robert Filip, primarul din Rovinari.

De aparatură medicală nouă se vor bucura și medicii din alte două secții ale unității spitalicești. ”Lotul de aparatură medicală pentru secția Oftalmologie este complet, iar în curând, la Spitalul din Rovinari se vor putea efectua intervenții și proceduri medicale la fel ca în marile Centre Universitare. Amintesc aici doar câteva dintre aceste echipamente: microscop operator oftalmologic, tomograf ocular, ecograf ocular, masă operatorie, biomicroscop digital cu cameră integrată, aparat facoemulsificare, trusă cataractă și altele. Pentru secția Ginecologie a fost achiziționat un aparat (Ligasure), extrem de util în depistarea și tratarea cancerelor de col uterin”, a mai spus edilul din Rovinari.

În secția de ginecologie a spitalului din Rovinari s-au efectuat deja astfel de intervenții, iar toate pacientele au prezentat o evoluție favorabila. Astfel de proceduri se mai fac în marile Clinici din Cluj, București sau Craiova.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: