Târgu-Cărbunești: Numărul cadrelor medicale de la Pediatrie, dublat

Ca să poată supraveghea non-stop copiii internați cu Covid în secția de Pediatrie a Spitalului de Urgență din Târgu-Cărbunești, directorul spitalului a luat decizia de  a dubla numărul asistentelor și infirmierelor care să aibă grijă de copiii cu nevoi speciale.

În acest moment, sunt opt copii cu dizabilități care au fost confirmați cu Covid 19 și sunt internați la Pediatrie. Sunt copii care nu pot fi lăsați singuri, așa că a fost suplimentat numărul cadrelor medicale care au grijă de ei.

Cel mai mic dintre copii are doar câteva luni. „Am dublat numărul infirmierelor și asistentelor la Pediatrie. Ei au nevoie de supraveghere continuă. Nu poți să-i lași nesupravegheați. Am aflat ce probleme are fiecare copil în parte. Am transmis mai departe. A discutat și medicul pediatru cu doamna Davițoiu, știe acum despre toate problemele copiilor”, a declarat Constantin Tîrziu, directorul Spitalului de Urgență din Târgu-Cărbunești.

Tîrziu a mai adăugat că nu a cerut până acum sprijinul autorităților locale și spitalul are tot ce îi trebuie să facă față și acestor probleme. Speră însă ca situația să nu se înrăutățească. „Unul dintre ei vrea telefon și tabletă. I-am dat tabletă ca să se joace, să fie liniștiți, să le ocupăm timpul. E mai ușor așa și pentru cadrele medicale. Stau în permanență cu copiii pentru că vorbim de copii cu nevoi speciale, dar pe care noi îi tratăm ca pe pacienți obișnuiți. Doar unul dintre ei are ceva probleme, dar nu grave. În rest, nu au simptome”, a mai spus Tîrziu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: