Profesorii din Fărcășești își vor lua banii pe navetă

Vești bune pentru cadrele didactice din comuna Fărcășești care fac naveta. Dascălii au simțit pe pielea lor ce a însemnat blocajul de la primărie, asta pentru că, din luna noiembrie a anului trecut, nu li s-a mai decontat un leu pentru transport. Primarul Dănuț Bălu le primite cadrelor didactice care fac naveta că pe data de 30 iulie și vor lua banii la zi și nu vor mai avea probleme de acest gen în noul an școlar.

Primele persoane care au de câștigat odată cu deblocarea situației din comuna Fărcășești sunt cadrele didactice care au făcut naveta pentru a le predea elevilor din comună. Din luna noiembrie a anului trecut, dascălii au scos bani din buzunar să-și plătească transportul, pentru că de la primărie nu au văzut un leu. Situația aceasta s-a rezolvat luna aceasta, odată cu aprobarea bugetului local de către consilierii locali prezenți la penultima ședință convocată de primarul Dănuț Bălu. Primarul le garantează dascălilor că în data de 30 iulie vor intra în posesia sumelor restante și totodată le garantează că nu se vor mai confrunta cu astfel de probleme în noul an școlar.

Dănuț Bălu susține că s-a ajuns în această situație din cauza blocajului de la primăria Fărcășești. „Pe 30 iulie, la toți dascălii de la Fărcășești care fac naveta li se va deconta transportul. Nu și-au mai primit banii din luna noiembrie a anului trecut. La Liceul din Roșia sunt 28 de profesori, pentru anul 2012 trebuie să le decontăm aproximativ 6.200 de lei, iar pentru anul 2013, adică ianuarie –iunie în jur de 19.300 de lei. La Școala Victor Popescu sunt 28 dascăli navetiști și pentru noiembrie-decembrie 2012 avem restanță de aproximativ 7.000 de lei, iar pentru ianuarie-iunie 2013 în jur 21.500 de lei”, a declarat Dănuț Bălu.

Urmează licitații

Autoritățile locale din comuna Fărcășești vor să  scoată la licitație pe SEAP o lucrare de aproximativ un 1,8 miliarde de lei vechi pentru executarea unor șanțuri și podețe în satul Peșteana de Jos. Tot în această perioadă se fac demersuri  pentru scoaterea la licitație,  tot în SEAP, a unei lucrări privind executarea a patru foraje de apă pentru satele din comuna Fărcășești. Această investiție se ridică la aproximativ 7,6 miliarde lei vechi.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: