Profesorii din Gorj îşi cer drepturile de Ziua Educaţiei

Sindicaliştii din învăţământul gorjean vor organiza sâmbătă, chiar cu prilejul Zilei Mondiale a Educaţiei, o întâlnire cu autorităţile şi cu parlamentarii judeţului.

Dascălii spun că nu mai pot aştepta ca Guvernul să-şi amintească promisiunile făcute în campania electorală. „USL a uitat promisiunile făcute în campania electorală. S-a terminat răgazul acordat Guvernului pentru a transforma învăţământul într-o prioritate. Nu mai putem aştepta. Sunt foarte mulţi profesorii care nu şi-au primit banii pe navetă de câte 2-3 ani. Salariile noastre au rămas în continuare foarte mici. Sunt din ce în ce mai multe probleme şi cu decontarea transportului elevilor. În mai multe localităţi, elevilor nu le-a mai fost decontată naveta din luna februarie. Părinţilor le este din ce în ce mai greu să-şi trimită copiii la şcoală. Sunt probleme care nu mai pot fi îndurate”, a declarat Constantin Huică, preşedintele USLI Gorj.

În cazul în care nu se vor găsi soluţii pentru problemele lor, dascălii ameninţă că vor picheta Consiliul Judeţean, după care vor organiza un miting de proporţii la Bucureşti.     

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: