Profesorii gorjeni cer protecţie împotriva abuzurilor

Profesorii gorjeni se alătură colegilor din întreaga ţară care cer ca Legea Educaţiei să cuprindă norme şi sancţiuni pentru părinţii şi elevii care jignesc, ameninţă sau chiar îi bat pe dascăli. Solicitarea vine după ce a fost mediatizat cazul de la Ploieşti, unde o directoare adjunctă a fost bătută de un părinte a cărui fiică, elevă de clasa a VIII-a, a fost trimisă acasă să-şi schimbe ţinuta. Constantin Huică, liderul USLI Gorj, spune că situaţii similare s-au întâmplat şi la nivelul judeţului Gorj, însă ele au fost muşamalizate.

Profesorii se consideră neîndreptăţiţi din cauză că nu există o lege care să-i protejeze, atribuindu-le doar obligaţii, fără drepturi. Profesorii din întreaga ţară au făcut front comun după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, directoarea adjunctă de la Şcoala „Anton Pann” din Ploieşti a fost bătută de părintele unei eleve de clasa a VIII-a. Fata a fost trimisă acasă ca să-şi schimbe ţinuta indecentă, total nepotrivită cu calitatea de elev şi cu regulamentul şcolii. Tatăl fetei a forţat intrarea în şcoală şi a lovit-o pe directoarea adjunctă, care a ajuns la spital. Liderul USLI Gorj spune că situaţii de acest gen sunt şi la nivelul judeţului nostru, însă ele sunt muşamalizate. „Cazul de la Ploieşti nu este singurul de acest gen din ţară. Chiar şi la nivelul judeţului Gorj, în mod repetat unii părinţi ameninţă sau jignesc cadrele didactice, însă cazurile de acest gen sunt date pe uşa din dos. Până şi profesorii evită să le facă publice pentru a nu fi umiliţi şi mai mult. În plus, niciodată nu li se dă dreptate la profesori. Profesorii au numai obligaţii, fără drepturi. Noi condamnăm cu fermitate astfel de comportamente, indiferent din partea cui ar veni şi cerem luarea de măsuri urgente pentru asigurarea pazei şcolilor, a protecţiei elevilor şi a întregului personal din învăţământ”, a declarat Constantin Huică.

Liderii profesorilor gorjeni consideră că Legea ar trebui să cuprindă norme şi sancţiuni pentru toţi actorii implicaţi în procesul de educaţie şi anume profesori, elevi şi părinţi, deopotrivă. „În Legea Educaţiei trebuie prevăzute norme şi sancţiuni şi pentru părinţi şi elevii. Până acum, în toate legile şi metodologiile de învăţământ sunt prevăzute doar sancţiuni pentru profesori”, a mai precizat Constantin Huică.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: