Profesorii gorjeni luptă pentru gradaţii de merit

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va acorda în acest an şcolar gradaţii de merit profesorilor care au înregistrat performanţe deosebite. Un profesor din şase poate primi gradaţie de merit, dar unii sunt deja în plată, acestea acordându-se pe mai mulţi ani.

Performanţele se referă la inovarea didactică, pregătirea preşcolarilor sau a elevilor distinşi la concursuri şcolare, faza judeţeană, interjudeţeană, faza naţională şi internaţională, în perioada 1 septembrie 2009 – 31 august 2014 şi calificativul “Foarte bine” în fiecare an şcolar din perioada evaluată. „În prezent, ISJ Gorj lucrează la particularizarea fişei de evaluare pentru personalul didactic şi didactic auxiliar după care se va afla în dezbaterea sindicaliştilor care vor analiza fişa şi vor putea face propuneri. Gradaţiile de merit se acordă în procent de 16% din totalul posturilor didactice şi 16% din totalul posturilor didactice auxiliare existente la nivelul inspectoratului şcolar din care se scade numărul de gradaţii aflate în plată, având in vedere că gradaţia de merit se acordă pe o perioadă efectivă de 5 ani”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Numărul gradaţiilor acordate anul acesta se stabileşte procentual din numărul total de profesori încadraţi la disciplina respectivă la nivelul judeţului. „În promoţia 2013, la limba şi literatura română au fost peste zece locuri pentru obţinerea gradaţiei de merit”, a precizat Georgeta Popescu.

Anul acesta s-a reluat acordarea gradaţiilor de merit dat fiind faptul că în 2014 nu s-au acordat aceste distincţii pentru că s-au suprapus beneficiarii care au obţinut gradaţii de merit pentru patru ani cu cei care au primit pe cinci ani. „A fost o promoţie care a obţinut pentru patru ani, a fost o chestiune la nivel naţional”, a declarat Georgeta Popescu. Pentru obţinerea gradaţiei de merit pot candida şi profesorii care beneficiază de gradaţie de merit până la 31 august 2015. Personalul didactic pensionat nu mai beneficiază de gradaţie de merit de la încetarea, în vederea pensionării, a contractului individual de muncă pe perioadă nedeterminată.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: