Profesorii gorjeni rămân cu gândul la tichetele cadou

Profesorii din judeţul Gorj au avut parte de tratament diferenţiat în ceea ce priveşte acordarea de tichete cadou din partea primăriilor şcolilor la care sunt arondaţi astfel încât unii profesorii au luat chiar şi câte 5 tichete, alţii doar trei şi alţii deloc. Nici cei peste 5000 de profesori de la Gorj nu vor primi tichete cadou. Explicaţia? Este an de criză.

Acordarea tichetelor cadou s-a făcut în funcţie de bugetul fiecărei primării în parte astfel încât, în judeţul Gorj, au fost profesori care au beneficiat de aceste tichete şi profesori care nu au primit nimic în pragul sărbătorilor.

Sute de profesori din Târgu Jiu au rămas în această iarnă fără tichete de sărbători pentru că primăria nu a mai avut bani să le facă astfel de cadouri profesorilor. „Anul acesta nu am avut bani pentru că este criză, când am avut le-am dat întotdeauna deşi legea nu ne obligă să le acordăm aceste tichete”, a declarat Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a primăriei Târgu Jiu. Acest lucru a fost valabil doar pentru primăria Târgu Jiu şi alte câteva primării din judeţ pentru că au fost şi primari care au acordat chiar şi câte 5 tichete cadou în valoare fiecare de 50 de lei. „Nu este posibil ca doar unii profesori să aibă parte de tichete şi alţii nu, ce nu suntem tot profesori, dau tichete doar după placul primarilor, este inadmisibil dar, nu ne mai miră nimic”, a declarat una din profesoarele care nu a beneficiat de aceste tichete.

Chiar dacă primăriile nu sunt obligate să acorde aceste tichete, unii dintre primarii din judeţ au găsit câteva resurse pentru a aduce o bucurie fiecărui profesor arondat. „Din câte ştiu eu la Târgu Jiu nu au fost găsiţi bani pentru astfel de tichete. Eu ştiu sigur că la Fărcăşeşti, primăria a acordat tichete cadou profesorilor”, a declarat Camelia Bibere, inspector adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

30 de lei de la sindicatele din învăţământ

Singura bucurie a profesorilor a venit din partea Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ care a acordat profesorilor membrii câte un ajutor de sărbători pentru organizarea pomului de Crăciun. „A fost unul dintre cei mai dezastruoşi ani din ultimii 15, nu avut nici noi nu ştiu câţi bani dar am încercat totuşi să îmbunătăţim oarecum aceste sărbători pentru profesorii gorjeni”, a declarat Vasile Mija, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj.

Fiecare profesor membru al sindicatului a primit suma de 30 de lei pentru împodobirea bradului, suma fiind fixă atât pentru profesori cât şi pentru personalul nedidactic. „De acest ajutor au beneficiat cam 1.400 de persoane, am dat inclusiv la femeia de serviciu, nu am făcut niciun fel de diferenţiere, numai sindicatelor cu personalitate juridică nu am acordat acest ajutor pentru că ei au conturi în bancă şi se descurcă”, a declarat Vasile Mija. În ceea ce priveşte modul de acordare a tichetelor cadou, Vasile Mija spune că lasă un foarte mare semn de întrebare atâta timp cât primăriile au avut bani pentru personalul propriu dar nu şi pentru profesori. „Trebuia să facă un efort, aşa cum pentru personalul primăriilor s-au găsit bani la fel trebuia şi pentru personalul didactic şi mai este şi problema personalului nedidactic care aparţine tot de ei şi nu au fost trataţi la fel”, a declarat Vasile Mija.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: