DSV, control la „stâna groazei”: Ar fi super dacă toţi fermierii ar avea asemenea condiţii!

Doi inspectori din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Gorj au mers vineri, 16 februarie, la ferma de animale din zona oraşului Târgu Cărbuneşti, acolo unde cu o zi înainte inspectorii de muncă au fost îngroziţi de ce au găsit. Era vorba de leşuri de animale aruncate pe nişte barăci, dar şi de o mulţime de alte animale vii ţinute în condiţii mizere.  

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj a sesizat DSV Gorj, Direcţia de Sănătate Publică şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului. Inspectorii DVS Gorj au fost însoţiţi de medicul veterinar concesionar de la Târgu Cărbuneşti la aceste verificări. Culmea este că nu au găsit nicio neregulă. „În ceea ce ne priveşte pe noi, nu este nicio problemă. În sensul că animalele au condiţii, bază furajeră super, lucernă verde. Condiţii de adăpostire. Într-adevăr, este în afara padocului o porţiune cu mocirlă, dar nu sunt animalele acolo. Nu au avut motive să aplice sancţiuni fermierului. Nu mai era niciun animal mort. Am înţeles că erau nişte miei care muriseră şi îi opriseră să îi dea la câini. Inspectorii noştri care au fost acolo mi-au spus că ar fi super dacă toţi fermierii ar avea condiţiile acestea”, a declarat Nicolae Călescu, directorul DSV Gorj.

Stâna este a unui fermier din Novaci care deţine mii de oi, dar şi vaci. Inspectorii de muncă au găsit la această fermă şi doi ciobani care munceau la negru, fără carte de muncă.

Vizualizări: 1,838

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: