Profesorii, medicii şi CFR-iştii vor face grevă

Noi proteste vor avea loc în mai multe sectoare de activitate. Fără bani suficienţi pentru spitale şi salarii, sindicaliştii din sănătate ameninţă cu noi grevă. Nici profesorii nu se vor lăsa mai prejos şi spun că îşi vor spune din nou doleanţele, în speranţa că cineva îi va auzii. CFR-iştii s-au săturat de promisiuni şi pe 30 septembrie intră în grevă.

Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj spune că membrii Federaţiei  vor participa la greva generală a bugetarilor programată pe 5 octombrie. În privinţa mitingului din 7 octombrie, Popa spune că la această acţiune de protest vor participa în jur de 2.500 de membri ai federaţiei din toată ţara. Sindicaliştii susţin că pentru trimestrul IV al anului 2009, sistemul sanitar a rămas descoperit din punct din vedere financiar şi cer guvernului ''o nouă infuzie de la buget printr-o rectificare''. 

Profesorii, pregătiţi de proteste

Profesorii se pregătesc şi ei de proteste de teamă că în perioada octombrie-decembrie vor rămâne fără 40% din venituri. Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj, Vasile Mija, susţine că Guvernul, prin legea unitară de salarizare a tăiat din sporurile dascălilor. ,,Noi, dascălii trecem printr-o perioadă grea şi aşa salariile nu sunt foarte mari, dacă se mai taie şi sporurile considerăm că acesta este un gest de cruzime faţă de personalul didactic”, spune Mija. Astăzi va avea loc o întâlnire la Bucureşti unde vor stabilii ultimele detalii despre protestele care vor avea loc.

Angajaţii CFR intră în grevă dacă nu primesc salariile

Şi angajaţi CFR intră în grevă pe 30 septembrie dacă nu se plătesc salariile. Organizaţiile sindicale cer demisia ministrului Transportului şi Infrastructurii, Radu Berceanu, şi anunţă că vor declanşa proteste la nivel naţional. "Organizaţiile sindicale au hotărât, în baza solicitării salariaţilor şi aliderilor teritoriali, ca în situaţia în care subfinanţarea sistemului feroviar se va menţine punându-se in pericol siguranţa circulaţiei pe calea ferată şi nerespectarea termenelor de plată a salariilor prevăzute în Contractele Colective de Muncă cu mai mult de 48 ore, activitatea la Calea Ferată să fie oprită în totalitate. S-a hotărât să se ceară demisia ministrului Transportului şi Infrastructurii domul Radu Berceanu, subsecretarului de stat Constantin Axinia precum şi a directorilor generali a unităţilor feroviare pentru situaţia dezastruoasă a căii ferate şi lipsa unor strategii coerente în acest sector", se arată în procesul verbal semnat de către reprezentanţii sindicatelor din CFR

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: