„Profu’ de sex”, trimis după gratii

Profesorul de la Liceul de Arte din Târgu Jiu care la începutul anului a trebuit să dea explicații pentru relațiile sexuale pe care le-a avut cu o minoră, soră a unei eleve de-a sa, este de miercuri seara în spatele gratiilor.

Curtea de Apel Craiova a dispus ca pedeapsa pentru Cosmin Oproiu să nu fie de 2 ani cu suspendare, ci de 5 ani cu executare, motiv pentru care, după emiterea mandatului de executare a pedepsei, „proful de sex” a fost ridicat de polițiști și dus în Penitenciarul Târgu Jiu. Pedeapsa este radical opusă celei luate în vară de Judecătoria Târgu Jiu, care stabilea un termen de încercare de 5 ani pentru Oproiu, timp în care acesta trebuia să presteze și muncă în folosul comunității.

Ademenită pe Facebook

Relația dintre cei Oproiu și minoră a început în 2015, profesorul reușind repede să o cucerească pe ata care avea 12 ani la vremea respectivă. Cei doi s-au conversat la început pe rețelele de socializare, iar, în timp, profesorul i-a cerut minorei fotografii cu ea cât mai sumar îmbrăcată. Nu a trecut mult și cei doi au ajuns să se iubească prin scările de bloc. La luni bune după ce încheiase relația cu minora, Oproiu a realizat că una dintre scări era supravegheată video. El a încercat să îl convingă pe administrator să șteargă înregistrările cu el, ghinionul său fiind că administratorul era un polițist. Filmările au fost probe în dosar, unele extrem de solide, care au dus acum la condamnarea profesorului.

„Te omor cu toporul”

Culmea este că minora care a căzut în brațele lui Oproiu a fost pentru o perioadă fugită de acasă împreună cu mama sa, ambele fiind terorizate de tatăl violent. Femeia a cerut ordin de protecție la instanță, în condițiile în care se temea atât pentru ea, cât și pentru cele două fiice pe care le avea, una fiind majoră. Pe parcursul judecării cererii a ieșit la iveală că, atunci când era acasă, minora se săturase să doarmă sub pernă cu telefonul având numărul 112 format pentru a putea apela cât mai repede poliția în cazul în care tatăl violent provoca scandal. Ba mai mult, părintele i-ar fi spus acesteia „te omor cu toporul”, fetele și mama fiind lovite de mai multe ori de bărbatul împotriva căruia instanța a emis în cele din urmă ordin de protecție.

Ca urmare, e lesne de înțeles că minora și-a găsit repede alinarea în brațele profesorului care a îmbrobodit-o în vorbe frumoase. În conversațiile pe care le-au avut la început pe Facebook, proful de sex îi spunea fetei că o iubeşte şi că „este numai a lui”, iar mai apoi i-a cerut să îi trimită câteva poze cu ea dezbrăcată. Inițial, fata l-a refuzat, dar insistențele și vorbele mieroase au făcut-o să cedeze, ancheta procurorilor evidenţiind că, de-a lungul anilor, Cosmin Oproiu a încercat să aibă relații și cu alte minore, inclusiv eleve, pe care le curta începând de la un banal schimb de cărți.

Vizualizări: 4,499

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: