Prognoza actualizată anunță mai multe zile cu ploaie

Agenţia Naţionale de Meteorologie anunță că luni vor fi ploi slabe, dar de marți acestea se intensifică și abia la finalul săptămânii viitoare putem să vorbim din nou de soare.

„Luni se vor înregistra ploi mai puţine decât în weekend şi mai slabe cantitativ. Ele vor apărea cel mai probabil prin Banat, Oltenia, nord-vestul Munteniei, în sud-vestul ţării. Maximele vor fi de la 4-5 grade în Moldova, înregistrându-se 8-9 grade în nordul Moldovei, până la 16 grade în câmpia de Vest şi între 18-19 grade în vestul Olteniei”, a precizat meteorologul de serviciu al Agenţiei Naţionale de Meteorologie.

Potrivit acestuia, începând de marţi, ploile se extind treptat în nordul, centrul şi estul ţării. La munte, în special în Carpaţii Orientali, local şi în Meridionali, vor fi ploi mixte, iar în zonele mai joase de munte şi la peste 1500 va fi lapoviţă.

„În noaptea de marţi spre miercuri, s-ar putea să apară lapoviţă pe spaţii restrânse şi prin Maramureş, Moldova şi Transilvania. Miercuri se vor înregistra precipitaţii în jumătatea de est a ţării şi local în rest, iar la munte, la altitudini de peste 1700 se vor înregistra ninsori şi maxime între 10-18 grade”, a mai completat acesta.

Finalul săptămânii aduce schimbări ale temperaturii şi vreme însorită, precizează reprezentantul ANM.

Vizualizări: 2,697

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: