Program redus la Minprest până în septembrie!

Vești proaste pentru zeci de salariați ai Minprest care în următoarele trei luni vor lucra la program redus, adică doar 4 zile pe săptămână. Este vorba de personalul TESA, măsura neaplicându-se pentru salariații direct productivi. Conducerea societăţii a obținut vineri un acord al sindicatelor referitor la aplicarea acestei măsuri. Astfel, cei de la Minsprest vor să scadă cheltuielile la nivelul unităţii.

Conducerea administrativă a Minsprest Serv Rovinari a convocat vineri, 10 iunie, sindicatele pentru a le consulta referitor la mai multe aspecte, unul dintre acestea fiind cel privind reducerea cheltuielilor în unitate prin scurtarea programului de lucru de la 5 zile lucrătoare la 4 zile, pentru personalul indirect productiv. Sindicatele au fost de acord şi înţelegerea a fost finalizată printr-un acord. "Pentru optimizarea cheltuielilor indirecte au fost consultate sindicatele pentru a trece personalul TESA la program de 4 zile pentru o perioadă de câteva luni. De luni nu se poate face, că nu sunt programări făcute, dar se va aplica cel târziu de la 15 iunie, până în septembrie", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.
Sindicaliştii au agreat ideea scurtării programului de lucru atâta timp cât nu s-a pus în discuţie ca cei care lucrează fizic să stea în plus acasă o zi pe săptămână. "Unii dintre noi am mai propus măsura aceasta şi era ceva normal, cu reducerea programului de lucru la personalul TESA. Am zis să fraternizeze şi personalul TESA cu muncitorii, prin reducerea programului. Am aprobat, am încheiat un acord în acest sens", a comentat Nicu Bunoaica, lider sindical la Minprest.
Conform unor surse, măsura a fost luată pentru a preîntâmpina noi disponibilizări la Minprest, numărul personalului indirect productiv fiind mare raportat la personalul muncitor.

Vizualizări: 2,718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: