Sechestru pe averea directorilor CE Oltenia!

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat trimiterea în judecată a trei directori din Complexul Energetic Oltenia, Laurențiu Ciobotărică, Daniel Antonie și Dorina Jianu. Ciobotărică nu mai este director general executiv, instanța interizându-i să-și facă atribuțiile de director, acesta revenind pe funcția de la Divizia Financiară. Cei trei sunt sub control judiciar.
Potrivit DNA, Laurențiu Ciobotărică, Daniel Antonie și Dorina Jianu sunt acuzați de abuz în serviciu deoarece i-au acordat, ilegal, lui Aurel Medințu 120.000 de lei pentru a părăsi CE Oltenia. În acest dosar, Medințu este martor. Potrivit DNA, s-a impus sechestru asigurător asupra unor bunuri ale celor trei, iar cel mai probabil Medințu a rămas cu banii în cont. “La data de 22 decembrie 2015, inculpații Ciobotărică Ion Laurențiu, în calitate de președinte al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu și Antonie Daniel, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu, au aprobat și acordat în mod nelegal, unei persoane, o compensație financiară constând în 5 remunerații fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiași Directorat, respectiv 128.100 lei. Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcției Juridice și Guvernanță Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora”, se arată în rechizitoriul DNA.
Procurorii îl acuză pe Ciobotărică de o înțelegere cu Jianu pentru a amesteca și suprapune diverse prevederi legale și situații de fapt pentru a crea confuzie și a da o aparență de legalitate deciziei. DNA mai spune că Ciobotărică a vrut să scape de Medințu pentru a pune pe cineva “agreat”. După plecarea lui Medințu, locul său a fost luat de adjunctul Ionel Ilie, devenit între timp director general interimar.
Potrivit DNA, inculpații au cauzat CEO un prejudiciu de 128.100 lei, iar procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin celor trei.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asigurătorii luate dispuse în cauză.

Vizualizări: 4,975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: