Fără şomaj tehnic la CEO în luna iunie. Decizie!

Vești bune pentru mare parte din salariații Complexului Energetic Oltenia. Directoratul a decis ca în luna iunie să nu mai existe perioade de șomaj tehnic în cariere și termocentrale. Excepție vor face cariera Husnicioara și Unitatea de Închidere și Conservare de la Motru. Pentru luna iulie nu sunt planificate, deocamdată, perioade de întrerupere a activității în unitățile CE Oltenia.

Toți salariații CE Oltenia trebuiau "să beneficieze" de 5 zile de întrerupere a activității luna aceasta, conform graficului inițial. Directoratul a decis în ședința de marți, 7 iunie, ca salariații să lucreze toată luna la program normal de lucru, chiar și personalul TESA, datorită faptului că vânzările de energie au crescut. Sunt și excepții, spun cei din administrație. "Se va aplica pentru toți saalriații cu excepția unei cariere, Husnicioara, și Închidere Conservare Mine unde nu avem activitatea în perioada aceasta. Am decis asta pentru trebuie să ne facem treaba să aducem cărbune, să alimentăm termocentralele ca să producem energie", a declarat Ionel Ilie, managerul CE Oltenia. "Luna iulie nu intrase în calcul cu regim de așteptare. În principiu începând de acum este program normal de lucru pentru toată lumea", a mai spus directorul general al CE Oltenia, Ionel Ilie.
Sindicaliștii spun că nu existau motive ca luna aceasta salariații să fie trimiși în șomaj tehnic. "Este o veste foarte bună. Nu sunt motive dacă se funcționează conform programului, funcționează toate UMC. Știți că întreruperea de activitate se acordă pentru intemperii, întreruperea de activitate nu se dă așa... Deci toată lumea trebuie să vină la program normal. Pentru luna iulie nu au fost planificate întreruperi de activitate, dar totul depinde de cantitatea de energie pe care CE Oltenia va reuși să o vândă”, a spus sindicalistul Adrian Marciuc.
În aprilie au fost cariere care au fost puse în regim de așteptare toată luna.

Vizualizări: 6,401

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: