Programul de şomaj tehnic, stabilit săptămâna viitoare

Minerii din Oltenia vor afla de abia săptămâna viitoare perioada în care vor fi trimişi acasă în şomaj tehnic pentru a treia oară în acest an. Negocierile purtate pe parcursul întregii zile de ieri între sindicate şi administraţie nu s-au finalizat cu un rezultat concret.

Discuţiile s-au purtat la toate cele trei unităţi implicate în luarea deciziei în cauză, respectiv, Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Comisiile care au purtat negocierile de ieri se vor reuni din nou luni, după care concluziile vor fi prezentate unei singure comisii, cea care va purta discuţiile finale pe acest subiect.

Liderul sindical Marin Condescu a avansat ca perioadă posibilă pentru trimiterea acasă a minerilor intervalul dintre 15 mai şi 15 iunie. Administraţia din SNLO şi complexurile energetice a solicitat sindicatelor o perioadă de şomaj tehnic pe fondul cererii scăzute de cărbune. Perioada respectivă ar coincide şi cu cea de organizare a noilor structuri din cadrul viitoarei companii Electra. Noua companie ar urma să ia naştere de la 1 iulie, până atunci actualele structuri din SNLO şi complexurile energetice urmând să fie modificate în aşa fel încât să corespundă organigramei cu care va funcţiona Electra.

Astăzi va avea loc o noua întâlnire

Mai-marii din minerit şi Energie nu au hotărât dacă minerii să intre în şomaj la toate unitătile odată, sau pe rând. De asemenea nu a fost stabilită nici data exactă când acest lucru urmează să se întâmple. Decizia de a intra din nou în şomaj tehnic a fost luată de administraţie, iar acum trebuie să negocieze cu sindicatele. Cel mai probabil minerii vor sta acasă în perioada mai –iunie.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: